OPULENT

Társadalmi felelősségvállalás

2020. augusztus 05. 13:54 - Opulent

Ne hagyjuk, hogy szeptemberben üres legyen az iskolatáska!

 

 

“Mindenkinek szüksége van testi-lelki törődésre és joga az emberi méltóságának megőrzésére.”

 

A Test- és Lélekszépítő Alapítvány kampánya az adjukossze.hu weboldalon. Ugye ismerős a történet, amikor egy gyermek csak azért nem megy iskolába, mert nincs mit felvennie, vagy/és szégyelli, hogy nincsen tornafelszerelése, füzete, tolla, ceruzája, netán táskája?

 

NE HAGYJUK, hogy ez így legyen és akár egy gyermek is azért hiányozzon a suliból, mert NINCSEN FELSZERELÉSE!

 

KATTINTS A KÉPRE

MAJD A MEGFELELŐ ÖSSZEG

KIVÁLASZTÁSA UTÁN

TUDOD TÁMOGATNI

A KEZDEMÉNYEZÉST 

tla.jpg

 

A tavaszi járványhelyzet idején 340 család került krízishelyzetbe Zuglóban, ami közel 600 felnőttet és 400 gyermeket jelentett. Miután júniusban ismét visszaállt a régi rend és újra munkába tudtak állni az emberek némileg csökkent ez a létszám, de még mindig vannak olyan családok, ahol munkát keresnek, vagy eleve már nehéz helyzetben éltek/élnek. 

 

TEST- ÉS LÉLEKSZÉPÍTŐ ALAPÍTVÁNY CÉLJA

 

A hátrányos helyzetű társadalmi csoportok (szegénységben és társadalmi kirekesztettségben élők, hajléktalan, idős, egészségkárosodott emberek, gyermekek, fiatalkorúak és családjaik) szociális védelmének és társadalmi befogadásának előmozdítása az életminőségüket javító szolgáltatásokhoz, munkavállaláshoz, közegészségügyi, szociális lakhatási és egyéb fizikai közérzetet javító szolgáltatásokhoz való hozzáférés támogatása.

 

 

 

 

A Test- és Lélekszépítő Alapítvány kurátora Rózsa Magdolna. Magdolna az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetemen tanult szociális munkás szakon. Amikor felvételizett, már járt a Magyarországi szociális intézményekbe (Családok átmeneti otthonába, Anyaotthonba, Gyerekotthonba) önkéntes alapon hajat vágni. 15 éves kora óta végez önkéntes munkákat. Részt vett bohócműsorokban, de Afrikában is járt élelmiszert osztani. Mindig az életének a része volt, hogy jó érzés embereken segíteni. Egy önkéntes ismerőse hívta el Szarajevóba, hogy ott dolgozzon velük együtt. Arra kérték, hogy ha elvállalja, vigye magával az ollóit is.

 

Azt gondoltam, hogy azért, hogy majd nekik levágjam a hajukat is. Szarajevóban aztán elmentünk mélyszegénységben érintett településekre, ahol a földből jött ki a víz egy csőből, akkor mondták, hogy vegyem elő az ollóimat. Csak pislogtam, hogy most mi van? Miért vegyem elő? Ott történt a nagy és filmszerű fordulat az életemben, mert az önkéntes ismerősöm azt mondta: azért, hogy azzal is segítsünk nekik, hogy vágjuk le a hajukat.”

 

Amikor Szarajevóból hazaérkezett Magdolna, az első dolga volt, hogy keresse azokat a helyeket, ahol Magyarországon is segítséget jelenthet egy hajvágás. Az első hely ami az eszébe jutott az az Anyaotthon. A XV. kerületben működött egy szociális rehabilitációs alapítvány. Amikor felvette velük a kapcsolatot nem értették, hogy mit szeretne, miért szeretne ingyen hajat vágni.

 

Volt olyan hely, ahol azt hitték, hogy beszerveztek, hogy én körül nézzek ott. Hiszen ez lehetett volna a pakliban, de nem voltam beszervezett.”

 

A VÉDETT ANYAOTTHON a krízisellátás része. A családon belüli erőszak áldozatainak a számára nyújt teljes körű szolgáltatást. Az ingatlan titkos címen található, professzionális és speciális szaktudást igénylő munkatársak foglalkoznak ott az ügyfelekkel.

 

Magdolna számára további meghatározó élmény volt, hogy amikor egy otthonban önkéntes alapon vágta az ott élők haját, kis szünetet tartott a munkában és a szünetben elővett egy narancsot. Nagyon sok kisgyerek odaszaladt hozzá és ők is kértek narancsot. Illetve meghatározó élmény volt az is, amikor egy anyukától azt kérte, hogy foglalja el valamilyen játékkal a gyerekeket, hogy nyugodt körülmények között tudja levágni a haját, kiderült, hogy a gyerekeknek nincsen semmilyen játékuk.

 

Az volt a pont, amikortól kezdve mindig hatalmas hátizsákokkal mentem.”

 

 

 

Egy állásinterjú sok mindenen múlhat, és a külső megjelenés sajnos ezek közé tartozik. A kisugárzáson nagyot lendíthet az ápoltság, a magabiztosság, a jó közérzet, és a zuglói szociális szépségszalon lelke, Rózsa Magdolna ezt jól tudja; innen nemcsak kívül, hanem belül is megújulva, feltöltődve távoznak az ügyfelek, csupa olyan kliens, akinek amúgy nem telne szépségápolásra: tartós és átmeneti munkanélküliek, mélyszegénységben élők, háromgyerekes, egyedülálló anyukák, nő, akikben közös, hogy a Zuglói Család-és Gyermekjóléti Központ álláskereső programjában vesznek részt.

Az Erzsébet királyné úti kis helyiség nemcsak szépségszalonként működik, ottjártunkkor a mosdó és a hátsó kozmetikai kezelőhelyiség is alaposan meg volt pakolva ruhahegyekkel. Az adományokból a rászorulók választhatnak maguknak csinos darabokat az állásinterjúra, vagy megfelelő holmit gyerekeiknek. A falnál összecsukott székek sorakoznak az önbizalom-növelő és önismereti tréningekhez, amiket szakemberek tartanak a műhelyben – jóval többről van tehát szó, mint egy szépítő arckezelésről vagy manikűrről.

 

 

 

Szólj hozzá!

2020. májusában lesz a XII. Fashion Awards Hungary

2019. november 17. 20:05 - Opulent

Interjú Szinte Romulus Loránd-al

 

szinte_lorand_a_fashion_awards_hungary_alapitoja_es_rendezoje_1.jpg- Hogyan kezdtél a divatszakmában tevékenykedni?

- 17 évesen elkezdtem modellkedni, régen volt már, a kilencvenes évek elején. Modellkedtem, kis ideig voltam Párizsban is és azután a rendezvényszervezésbe is belekóstoltam. Balla Zsolt divattervező volt akitől nagyon nagy inspirációkat kaptam. Ő csinálta a HIP HOP BOYZ ruháit és nagyon jó divatbemutatókat csinált, Tőle is sokat tanultam a divatvilággal kapcsolatban. Náray Tamáshoz kerültem és nála kitanultam a divatbemutató rendezés fortélyait. Életem során kb. 100 divatbemutatót rendeztem. Náray Tamásnak nagyon sok mindent köszönhetek. Tőle tanultam meg mindent a divatbemutató rendezéssel kapcsolatban hogy, milyen egy jó rendezvény, milyen egy kis divatbemutató, milyen egy nagy divatbemutató, milyen formák vannak, költségvetést csinálni, zenét összerakni. Arra voltam a legbüszkébb, hogy egy idő után a zenét én raktam össze a Náray Tamás nagy divatbemutatójára. Akkoriban CD-k voltak, nem volt MP3 és CD kölcsönzőbe jártam és nagyon sok CD-t meghallgattam. Ráéreztem az ízére és úgy éreztem, hogy szívesen csinálnám. Külföldre mentem, kimentem Kanadába, de ott nem tetszett annyira és ezért fél év múlva visszajöttem és elkezdtem dolgozni a Fashion Cafeban, mint rendezvényszervező, az Almási Csaba barátomnál, aki divatfotós. Ott nagyon sok rendezvényt csináltam, nagyon jó volt, nagyon sokat tudtam gyakorolni.

 

Tovább
Szólj hozzá!

Kerékpározás nyáron és rosszabb időben is!

2018. november 02. 18:08 - Opulent

landscape-nature-person-mountain-sky-sport-1134363-pxhere_com.jpg

Az egyik legjobb sport a kerékpározás!

 

A kerékpározás javítja az állóképességünket és segít a zsírégetésben. Kerékpározás során elsősorban a láb izmai vesznek részt a munkában, de a felsőtest rögzítése, a kormány irányítása is dolgoztatja az izmokat. Akik a kerékpározást napi rendszerességgel űzik, hamar izmosabb és erősebb vádlival fognak rendelkezni, de a felsőtest izmait is hatékonyan formálja, mert a testünk a hát és hasizmokat a stabilizációhoz használjuk. A kerékpározás javítja a szív-érrendszer állóképességét is, javítja a légzőrendszer munkáját, csökkenti a vérzsír szintet, emeli a védő-koleszterin szintet. Nem csak a betegség megelőzésében, bizonyos betegségek kezelésében is fontos szerepet tölt be.

 

Tovább
Szólj hozzá!

Tévhitek a fogfehérítésről és a fogkövekről

2018. november 02. 18:08 - Opulent

 word-white-vintage-old-advertising-sign-531247-pxhere_com.jpg

A nikotin, a kávé és a vörös bor elszínezi a fogakat ezért a fogfehérítés napjainkra egy igen népszerű szolgáltatás lett. Az esztétikai fogászati eljárás alapja a professzionális fogtisztítás. A fogakat azonban nem csak a sokat emlegetett cigi, kávé színezheti el, hanem az ételfestékek is, bizonyos gyógyszerek, mint például a penicillin vagy egyes nyomelemek, a túl sok fluorid.

Tovább
Szólj hozzá!

Mariska Hargitay luxus lakása Manhattanban

2018. október 23. 17:38 - Opulent

mh.jpg

Mariska Hargitay Golden Globe-díjas és Emmy-díjas magyar származású amerikai színésznő. Legismertebb szerepe az Esküdt ellenségek: Különleges hadosztály című televíziós sorozatban Olivia Benson. Édesanyja Jayne Mansfield szintén színésznő volt, az 1950-es években szexszimbólum volt. Édesapja Mickey Hargitay magyar származású volt.

Tovább
Szólj hozzá!

Izgalmas események várnak ránk Magyarország legnagyobb blogger konferenciáján.

2018. október 17. 17:21 - Opulent

Fotó: https://cosmopolitan.hu/bloggerday/

 

A Cosmopolitan egy nőknek szóló nemzetközi divatmagazin, aminek a beceneve: Cosmo. 1886-ban jelent meg az Amerikai Egyesült Államokban az első száma, akkor még mint családi magazin. A későbbiek folyamán irodalmi magazinná alakult át, majd az 1960-as években lett női magazin. 2011-ben a cikkek témái olyan női kérdésekkel foglalkozik, mint a szex, egészség, karrier, önfejlesztés, hírességek, divat, szépség. A Hearsd Magazin adja ki, 64 nemzetközi kiadása létezik, 35 nyelven és a világ több mint 110 országában terjesztik.

A magyarországi főszerkesztő: Sabján Johanna.

Tovább
Szólj hozzá!

Hogyan alapult meg az Opel?

2018. október 12. 18:40 - Opulent

1200px-opel-logo_2017_svg.png

 

 

Az Opel az egyik legnagyobb autóipari vállalat Németországban, a legnagyobb gyára még ma is Rüsselsheimban található, ott ahol a XIX. században megalapították a vállalatot. Kezdetben azonban nem autógyártással foglalkoztak, hanem más termékekkel, varrógépek és kerékpárok voltak az Opel termékpalettáján az 1800-as években.

2016-ban a vállalat veszteségesen működött annak ellenére, hogy 22 európai piacon növelni tudták az eladásukat. A veszteség elérte a 257 millió dollárt. 2018-ban az új modelleknek köszönhetően ismét nyereséges lett.

Rüsselsheim egy város Németországban, a Rajna-Majna vidéken található, Hessen tartományban. 1862-ben Adam Opel vállalkozást alapított a városban, ami a mai időkben erről a vállalkozásról ismert világszerte. Fémipari szakmunkásként dolgozó Adam varrógépet készített és ezzel a termékkel alapította meg az Opel vállalatot.

Tovább
Szólj hozzá!

Leonardo Di Caprio szakáll formái + VIDEÓ

2018. október 08. 20:03 - Opulent

leonardo-visszatero.jpg

A latin BARBA szó jelentése: szakáll. Ebből a szóból származik a BORBÉLY szavunk, ami egy olyan mesterséget jelent, amibe beletartozik a hajvágás, a borotválás és a szakáll igazítása, fazonra vágása. A régi időkben kisebb műtéteket, mint például sebek összevarrása vagy foghúzás is a borbély szolgáltatása közé tartozott. A szakállviselet térvesztése, illetve az otthoni borotválkozás elterjedése miatt a borbély munkái közé is elsősorban a hajvágás volt sorolható.

Tovább
Szólj hozzá!

Utazz vissza az időben: a hatvanas évekig!

2018. október 07. 14:23 - Opulent

action-blur-city-590701.jpg

Azok a legendás a hatvanas évek! 1961-ben a Vosztok-1 fedélzetén Jurij Gagarin az első emberként megjárta a világűrt, ezzel megnyitotta, a legendás hatvanas éveket, amelyre ma már mint egy önálló és jól beazonosítható kulturtörténeti korszakra tekintünk. Utazz vissza az időben a hatvanas évekig! 

Tovább
Szólj hozzá!

James Dean egykori luxus otthona

2018. szeptember 21. 01:35 - Opulent

James Dean - Hollywood fénykorának legrajongottabb színésze

james-dean-01.jpg

Csak három nagy mozifilmben szerepelt, aminek köszönhetően két Oscar-díj jelölést kapott, ennek ellenére legenda lett és korszakának jelképévé vált. Soha senki nem tudta úgy megformálni a fiatalok problémáit, mint ő tette amikor eljátszotta Jim Stark szerepét a Haragban a világgal című filmben. Karrierjét reklámfilmekben kezdte és kereskedelmi televízióban statisztált, Los Angelesben. Egy barátja és mentora, James Whitmore azt tanácsolta neki, hogy költözzön New Yorkba.

 

Tovább
Szólj hozzá!

Luxus óceánjárók Dubajban luxus szállodákká válnak!

2018. szeptember 09. 20:03 - Opulent

A Queen Elizabeth II.

qe2-d.jpg

Luxus óceánjárók a század elején

 

1898-ban jelent meg Morgan Robertson regénye, amelynek címe A Titán végzete volt. A regényben a hajótervezők megépítik a világ legnagyobb óceánjáróját, amelynek a Titán nevet adják. Az óceánjáróról azt gondolják, hogy elsüllyeszthetetlen, mivel vízzáró rekeszeinek köszönhetően, még ha négy vízzáró kamra is megtelik vízzel, a hajó a felszínen képes maradni. A hajó első útján teljes sebességgel jéghegynek ütközik, de az utasok számára nincsen elég mentőcsónak. 3000 utas utazik a fedélzetén, de csak 10 mentőcsónakkal van felszerelve a hajó.

Tovább
Szólj hozzá!

Bepillantás a luxusjachtok világába

2018. szeptember 02. 00:05 - Opulent

A CNN-nek nyilatkozott egy luxusjachtokon dolgozó vezető stewardess

yacht.jpg

 

Francia Riviéra

 

Tudtad, hogy a Francia Riviéra elnevezés egy költőtől, Stéphen Liégeardtól származik? A Földközi tenger partvidékét Marsilletől Mentonig terjedő szakaszát, ami körülbelül 120 kilométer. A riviéra egy olasz szó ami azt jelenti, hogy partvonal. A név az azúros színben csillogó tengerre utal, a költő leleményes elnevezése után. Azúr-partnak is szokták nevezni. Több mint 100 múzeum, 500 művészeti kiállítás, 2 operaház, 25 színház és évente több mint 3000 rendezvény várja az ide érkező millióit. A Francia Riviéra neve összefonódott a gazdagsággal, fényűzéssel.

Tovább
Szólj hozzá!

Ismerd meg Richard Branson életét

2018. augusztus 25. 16:32 - Opulent

sir_richard_branson_photo_by_priory_studios.jpg

 

“Ha mi nem vagyunk büszkék arra, amit csinálunk, akkor bárki más miért lenne az?“

Richard Branson

 

Az 5,1 milliárd dolláros (kb. 1400 milliárd forint) vagyonnal rendelkező Richard Branson, a Virgin Group alapítója. A leggazdagabb magyarnak Csányi Sándornak 320 milliárd forint becsült vagyona van, a második leggazdagabb magyarnak Mészáros Lőrincnek 280 milliárd. A Virgin Group alapítója Richard Bransen nem egy átlagos amerikai milliárdos. Nem egy nagyvárosi penthouseban él és nem is egy festői birtokon, helyette a milliárdos a Karib-térségben megtalálható Brit Virgin-szigeteken él.

Tovább
7 komment

Eláruljuk kiktől tanult meg Kate McKinnon magyarul

2018. augusztus 03. 01:47 - Opulent

c.jpg

Amikor Cheikh Asaad Cynthia a divatvilágban stylistként és öltöztetőként kezdett dolgozni, az IBM cégcsoport kényelmes irodai világát volt kénytelen a háta mögött hagyni. A Werk Stílus és Kommunikációs Akadémián tanulta a stylist mesterséget. Saját bevallása szerint mindig különös érdeklődéssel fordult a divat, a ruhák és a jelmezek iránt. A külkereskedelmi tanulmányainak befejezésével szerette volna, hogy ha a hobbija a munkájává válhatna, ezért folytatta tanulmányait a divat iskolában stylist szakon.

Tovább
Szólj hozzá!

Leonardo DiCaprio Palm Springs-i otthona

2018. július 05. 18:33 - Opulent

palmspringsdowntown20050611.jpg

Leonardo DiCaprio Oscar-díjas és többszörös Golden Globe-díjas amerikai színész, világhírnevét a Titanic című amerikai szuperprodukciónak köszönheti, de számos más sikeres produkcióban is játszott, például a Rómeó + Júlia, Kapj el ha tudsz, Aviator, A tégla, Eredet, Viharsziget, Véres gyémánt, A nagy Gatsby, A Wall Street farkasa.

Tovább
Szólj hozzá!

Luxus Vietnámban

2018. július 03. 14:11 - Opulent

penthouseecopark_photos_14.jpg

Vietnám leginkább a második indokínai háború (1955 – 1975) vagy az abba történő amerikai beavatkozással (1965 – 1973) kapcsolatban kerül szóba. Az elmúlt évben Steven Spielberg rendezte A Pentagon titkai című filmet, amelyben Meryl Streep és Tom Hanks volt a főszereplő és az 1971-es hatalmas botrányról szól, amikor az amerikai közvéleményt a The New York Times informálta arról, hogy a kormány félrevezette őket a vietnámi háborúval kapcsolatban. A '60-as és a '70 es években az lázadó diákság és fiatalság mai napig ható hippi szubkultúrája és a mozgalmat bemutató Hair című musical és az abból készült világhírű film is a fiatal lakosság háború ellenes törekvéseit mutatja be.

Tovább
Szólj hozzá!

Luxuasautó hitelre?

2018. július 03. 13:47 - Opulent

back-bmw-bmw-i8-86993.jpg

Bár a 2008-as nagy gazdasági világválságot is az amerikai másodlagos jelzáloghitel-válság vagy a médiában subprime-válságnak nevezett hitelezési konstrukcióra vezethető vissza, Magyarországon leginkább a devizában eladósodott lakosság jelentette a legnagyobb megoldandó feladatot. A rosszul összeállított és elhamarkodottan felvett hitelek jelentős problémákat is okozhatnak. Hazánkban a jogszabályok meghatározzák, hogy milyen keretek között, és azt is, hogy mely pénzintézetek adhatnak hitelt kamatra. A tizenkilencedik században, 1830. január 28-án jelent meg Széchenyi István műve a Hitel, ami a magyar gazdasági szakirodalom első képviselője. A megjelenése óriási vihart kavart, Széchenyit az ösztönözte művének elkészítésére, hogy birtokainak fejlesztésére 10 000 forintot szeretett volna felvenni, azonban kérelmét az osztrák bank fedezet hiányában elutasította.

Tovább
Szólj hozzá!

A legdrágább japán luxusautó

2018. június 29. 13:40 - Opulent

century1.jpg

A Toyota Motor Corporation japán székhelyű multinacionális vállalat, a világ legnagyobb autógyártója. 1902-ben készítette el az első japán autót Josida Sintaró, Type Takuri néven 1907 és 1909 között gyártott néhány darabot eladásra. A Nissan 1915-ben kezdte el az első sorozatgyártásban készült autót, amit a Mitsubishi követett 1917-ben. Már több autógyár működött az országban, amikor a Toyota az 1930-as évek közepén elkezdett autókat gyártani.

Tovább
Szólj hozzá!

Az Orosz elnök új luxusautója!

2018. június 28. 15:38 - Opulent

image-2018_-06_-27_-at-13_46.jpg

Az Aurus Senat márkát a NAMI fejlesztette Moszkvában, Oroszország páncélozott elnöki állami autóját 2013-ban kezdték el fejleszteni. Az Aurus Senat a Kortezh sorozat része, a sorozatban megtalálhatóak a Senat, a minivan és a terepjáró járművek. A Senatot a Moszkvai Nemzetközi Autószalon alkalmával mutatják be 2018 szeptemberében.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: luxus luxusautó

Erre vágynak a magyarok: megengedhetetlen a luxus?

2018. június 28. 14:54 - Opulent

architecture-autumn-bench-206673.jpg

Egy kutatásból az derül ki, hogy a gyerekes családok több mint kétharmadának lakásában van gyerekszoba. A családok többségénél egy gyerekszoba található meg. A kutatás eredménye szerint a gyerekek a kisebb szobába kényszerülnek a lakásban ezért a legtöbb családról elmondható, hogy a család nagyobb gyerekszobát szeretne. Az országosan végzett, reprezentatív felmérés eredményei arról árulkodnak, hogy jellemzően hét és tizenhat négyzetméteres nagyságúak a magyarországi gyerekszobák.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: luxus

A legendás Sandals, a Karib-térség legexkluzívabb szállodalánca!

2018. június 27. 18:10 - Opulent

06.jpg

Gordon Stewart 1981-ben alapított meg Montego Bay-en, Jamaicában a mára már legendássá vált Sandals Resorts szállodaláncot. Ma már tizenhat Sandals hotel, három Beaches hotel és számos magánvilla is tagja a Karib-térség legkedveltebb területein. Olyan területeken mint a Bahamákon, Szt. Lucia szigetén, Antigua-n, Turks és Caicos-szigeteken, Barbadoson, Grenadán és Jamaicán.

Tovább
1 komment

Optimisták az európai fiatalok a pénzügyeikben!

2018. június 27. 13:45 - Opulent

boy-golden-hour-grass-1066201.jpg

Az Intrum Európai Fogyasztói Fizetési Jelentésből az derült ki, hogy a 18 és 24 év közötti fiatalokra az jellemző, hogy váratlan kiadásokra és ingatlanvásárlásra takarékoskodnak a legtöbbet. Az Intrum évente elkészíti Európai Fogyasztói Fizetési Jelentését, a reprezentatív kutatásban 2017-ben huszonnégy országból 24 401 európai vett részt, köztük 1006 magyar állampolgár. A kutatás szerint az 1990-es években született fiatalokra a magabiztosság a jellemző és ez a pénzügyekhez történő hozzáállásukban is megnyilvánul. A jövőbeli anyagi helyzetüket illetően ez a generáció tekinthető a legoptimálisabbnak egész Európában és Magyarországon is.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: kutatás pénz

Az Egyesült Királyság harcba lép a műanyaghulladék ellen!

2018. június 25. 16:08 - Opulent

arch-bridge-clouds-814499.jpg

A modern társadalom kialakulása előtt, az emberiség törekedett arra, hogy a természethez közeli életet éljen. Az ipari forradalom során megjelent a gőzgép. A gőzgépet valamivel fűteni kellett, megjelent a szénbányászat és az acélkohók. Gyárkémények sokasága mint egy új típusú erdő lepte el az új ipari városokat. Az ipari forradalom a modern korba repítette az emberiséget és hozott egy új a mai napig megoldatlan problémát is ami nem más mint a környezetszennyezés.

 

Tovább
3 komment

Gondolkodom, tehát gazdag vagyok!

2018. június 24. 15:03 - Opulent

company-concept-creative-7369.jpg

Cogito ergo opulentus sum, magyarul Gondolkodom, tehát gazdag vagyok. A Magyar Kiadó Előszava Napoleon Hill Gondolkodj és Gazdagodj című könyvében használták ezt a találós kifejezést, amelyben Descartes híres mondását alakították át egy kicsit. A kiadó azoknak ajánlotta a könyvet, akik nem elégedettek a jelenlegi pénzügyi eredményeikkel, akik készek arra, hogy megtanulják, hogyan lehet önerőből meggazdagodni és gazdagnak maradni és azoknak akiknek van egy álma, amit meg akarnak valósítani.

Tovább
Szólj hozzá!

Sophia Loren luxus otthona olyan, mint egy királyi palota!

2018. június 23. 16:21 - Opulent

sophia4.jpg

Sophia Loren többszörös Oscar-díjas és Golden Globe-díjas olasz színésznő és énekesnő, az egyetemes filmtörténet egyik legnépszerűbb alakja. Azok közé a filmsztárok közé tartozik, akik nem csak a közönség, de a kollégák körében is népszerűek és kedveltek.

Tovább
Szólj hozzá!

Mark Zuckerberg olyan gazdag lett mint Warren Buffett

2018. június 22. 21:59 - Opulent

access-application-browser-267469.jpg

Mark Zuckerberg már nincsen távol attól, hogy a világ harmadik leggazdagabb embere legyen. Vagyona 81,6 milliárd dollárra nőtt a technológiai papírok szárnyalásának köszönhetően. Mark Zuckerberg vagyona 8,8 milliárd dollárral nőtt, Warren Buffet vagyona pedig 3,7 milliárd dollárral csökkent, így most mindketten 81.6 milliárd dolláros vagyont tudhatnak magukénak.

Tovább
Szólj hozzá!

85 milliárd dollárt fizetne a Disney a Foxért

2018. június 22. 17:39 - Opulent

disney-land-2584304_1920.jpg

Hónapokkal ezelőtt a Disney bejelentette, hogy szeretné megvásárolni a 21st Century Fox vállalatot. Akkor több potenciális vásárló is szóba került. Az első ajánlat 52 milliárd dollár volt, ami a versenyt erősen felborította. A Disney a Csillagok háborúja filmek tulajdonló Lucasfilmért 4 milliárd dollárt fizetett.

Tovább
Szólj hozzá!

Újra viselték Diana hercegnő tiaréját

2018. június 21. 15:59 - Opulent

diana.jpg

A tiara szó a perzsa tara szóból származik és csúcsos fejdíszt jelent, uralkodók, pápák, előkelőségek megkülönböztetésként és a hatalom jelképeként szokták viselni. Az ókori Mezopotámiában az uralkodók használták fejdíszként, majd Perzsiában szintén az uralkodók és a papok viselték. Az ókori időben még nemezből vagy szövetből készült, ami leginkább egy csúcsos süvegre emlékeztetett. A tizenkilencedik, illetve a huszadik században már csak nők viselték kiegészítőként, a mai időkben már nem csak a nemesek kiváltsága, a szépségkirálynők is tiarát kapnak.

Tovább
Szólj hozzá!

Luxus hotel a misztikus ókori civilizáció szerelmeseinek

2018. június 20. 16:37 - Opulent

maja1.jpg

Az ókori maja civilizáció az érdeklődés középpontjában áll, Közép-Amerikában létezett, leginkább kifejlett írásmódjáról, művészetéről és monumentális építészete került a modern kor érdeklődésének középpontjába, de a matematikai és az asztronómiai ismereteiről is híres a legjelentősebb ősi amerikai civilizáció. Igaz, hogy a klasszikus maja civilizáció elpusztult, de a népcsoport a mai napig létezik, Mexikó, Guatemala és Belize államok területén.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: luxus luxushotel

Új luxusautót álmodott meg

2018. június 20. 11:25 - Opulent

6-lexus_kaze-700x467.jpg

Gabriel Hantig merész, nem hivatalos álmait tette közzé egy hibrid luxusautó megálmodásával kapcsolatban. Ötliteres V8-as benzinmotor és hátsókerék meghajtás a megálmodó szerint még mindig nem eléggé modern. A Lexus Kaze megálmodója szerint nem rendelkezik ablakokkal, pontosabban üvegből készült ablakokkal, helyette egy átlátszó fémötvözetet találunk meg.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: luxusautó

Cristiano Ronaldo luxus otthona

2018. június 19. 14:40 - Opulent

ronaldo-1997300_1920.jpg

Cristiano Ronaldo a világ egyik leghíresebb és legjobb focistája, jelenleg a Real Madrid és a portugál válogatott játékosa. Ronaldo nem a világ legjobban fizetett focistája, a többi sztár játékostól az különbözteti meg, ahogyan a márka erejét felhasználja a közösségi médiában. Az ő Instagram profilja a harmadik legtöbb ember által követett Instagram fiók a világon.

Tovább
Szólj hozzá!

Árverezik Napóleon kalapját

2018. június 18. 17:04 - Opulent

_102092934_gettyimages-459070594-1.jpg

Hétfőn Lyonban fogják elárverezni azt a kalapot, amit Napóleon 1815-ben viselt a Waterloo-i csatában. A francia császár híres volt a kalapjairól. Az évek során a műkincsgyűjtők egyik központi témájává váltak a Napóleon által viselt harci ruhák és azok kiegészítői. A Waterloo-i csatában viselt vörös köpeny a királynő birtokában van és 1837 óta Royal Colletcionban őrzik.

Tovább
Szólj hozzá!

Családi vállalkozásból lett globális multinacionális vállalat

2018. június 18. 16:49 - Opulent

candy-bar-1735651_1920.jpg

A Great Place to Work egy olyan globális szervezet, ami a világ vezető vállalataival dolgozik együtt immár 30 éve annak érdekében, hogy meghatározza és felépítse a bizalomalapú és teljesítményalapú vállalati kultúrát. Ennek érdekében minden évben kiadja Európa Legjobb Munkahelyei nevű összefoglalóját. Az összeállításban méretek szerint sorolják be a vállalatokat:

Tovább
Szólj hozzá!

Tudod, hogy építette fel a birodalmát Cristiano Ronaldo?

2018. június 17. 21:59 - Opulent

ronaldo-1997300_1920.jpg

 

Ha keményen dolgozol, mindent elérhetsz, amire vágysz. De mindig két lábbal a földön kell állnod. Legyél profi, csináld jól, ami a dolgod.

 

Cristiano Ronaldo

 

 

Hogyan építette fel birodalmát Ronaldo? A Real Madrid futballcsillaga a 33 éves Cristiano Ronaldo lábait 144 millió dollárért biztosítják. 18 éves korában szerződött a nagy foci klubhoz a Menchester United-el. Ronaldo nem a világ legjobban fizetett focistája, de ami megkülönbözteti a többi sztár játékostól, az az, ahogyan a márka erejét használja a közösségi médiában. Ronaldonak van a legnagyobb követői bázisa a közösségi médiában a sportolók között. A Facebookon az Instagramon és a Twitteren a tízmilliók követik, ezzel túlszárnyalja Lionel Messit. Az Instagramon neki van a világon a harmadik legtöbb követője 129 millió ember.

Tovább
Szólj hozzá!

Tudod kik vették meg Amerika legdrágább luxusvilláját?

2018. június 17. 15:25 - Opulent

05.jpg

Amerika legdrágább luxusvilláját 250 millió dollárra becsülik, ami magyar forintban kifejezve 68 000 000 000 HUF. A Los Angelesben található ingatlant Beyonce és Jay-Z vásárolta meg, akik a világ egyik leggazdagabb házaspárja. Az ingatlan adásvételnél nagyon takarékosak voltak és jól alkudoztak, ezért az ingatlant a becsült érték felének kevesebb összegért, 88 millió dollárért fogják megvásárolni.

Tovább
Szólj hozzá!

WeWork, neonomádok és coworking

2018. június 17. 00:25 - Opulent

human-2944065_1920.jpg

 

A Coworking magyarul azt jelenti, hogy közösségi munkavégzés, közösségi munkahely. Egy olyan munkahelyet értünk a kifejezés alatt, ahol többen egy térben, egymástól függetlenül dolgoznak. Munka közben ismerkedhetnek és tapasztalatokat cserélhetnek. A közösségi munkaterek átmenetet képeznek egy bérelhető iroda és klub és egy kávéház között. Elsősorban olyan távmunkások veszik igénybe, akiknek az otthoni munkavégzés túl ingerszegény, a kávéházakat pedig kényelmetlennek tartják.

 

A Google sztárprogramozójaként ismert Brad Neuber hozta létre 2005-ben az első coworking irodát, a „kalapgyár” névre hallgató, egy padlástérben kialakított coworking teret bárki használhatta. A Citizen Space-t később hozta létre, ami már kizárólag a munkára szakosodott.

 

A WeWork irodáiban minden részén modern, fiatalos környezetet, széles körű komfortot találunk. Az új típusú kollektív munkahely irodáiban lehetőség van ülőhelyet vagy íróasztalt, de egy egész emeletet is bérelni. A WeWork ráérzett arra, amire a fiatal vállalkozóknak szüksége van, gyorsan milliárdos értékű nemzetközi vállalkozás lett. Két fiatal amerikai vállalkozónak sikerült egy olyan új közösségi irodát létrehoznia, ahol ugyanúgy jól érzik magukat az IBM vagy a Microsoft munkatársai, mint a pénztelen startupok emberei.

 

we-work-2083738_1920.jpg

 

New Yorkban 2010-ben nyílt meg az első irodájuk, egy irodatelepet vásárolt meg a cég, amit kis részekre osztott és bérbe adott kisvállalkozóknak rendkívül vonzó berendezéssel és felszereléssel. A világos, levegős szobák és termek mellett megtalálhatóak voltak a hangszigetelt telefonfülkék, de jól felszerelt konyhával, edzőteremmel és ingyen kávét kínáló automatákkal, sok színnel, zölddel, virággal tették vonzóvá a közösségi irodát.

 

A teljesen kezdők nagyon alacsony összegért is bejuthatnak, hogy a notebookal leüljenek egy sarokba és dolgozzanak, egy íróasztalért többet kell fizetni, még többe kerül egy közös vagy egy egyszemélyes szoba. A bérlők leginkább a legfiatalabb nemzedékhez tartoznak, akik jól érzik magukat együtt. Ma WeWorknek 22 országban 253 irodatere van. A legnagyobb londoni irodájukban 3400 ember dolgozik együtt nyolc emeleten, startuposoktól a nemzetközi nagyvállalatok, bankok munkatársáig mindenki megtalálható.

 

Neonomád-nak nevezzük azt a munkamódszert, némely esetben életforma, amikor nem egy fix helyen végzünk munkát, hanem például kávézókban, éttermekben vagy más helyeken dolgozunk laptop és Wiki-s internetkapcsolat segítségével. Már a XVII. században is jellemző volt a kávéházakban történő munkavégzés, a Londoni kereskedők, hajóskapitányok találkozóhelyéül szolgáltak ebben az időszakban a kávéházak, Magyarországon a XIX. században írók és költők dolgoztak kávéházakban.

 

A Károly körút 17. szám alatt működött az Orczy-kávéház vagy „Orczy'sche Cafe”, ami 1825-ben nyílt meg az épület földszintjén, de ennek ellenére az épületben már korábban is volt kávémérés 1795-óta. Az Orczy'sche volt Pest leghosszabb életű kávéháza, akkor zárt be, amikor elbontották az épületet. A tükrös nagyterme volt a XIX. században Európa gabonakereskedőinek első számú üzletkötő helyisége. Peterdi Andor 1934-ben azt mondta, hogy az Orczy-kávéház volt a világ közepe. Bevilaqua Borsody Béla aki Pest kávéházainak páratlan történésze volt úgy fogalmazott, hogy a nyugati, déli és keleti Európa minden gabona kereskedője az Orczy-kávéházban nyüzsgött és ez volt a börzéje a dohánynak, gubacsnak, tollnak, nyersbőrnek, nyers prémek, timsónak, sziksónak, szarunak, hamuzsírnak tehát a bőrfeldolgozás minden nyersanyagának. Itt adták-vették és persze nagy tételben. 1935-ben egy régi vendég Móricz Zsigmondnak úgy mesélte: „Milliárdok cseréltek itt gazdát”. Vámbéry Ármin úgy emlékezett: „Ebben a piszkos, a legkülönbözőbb dohánynemek füstjétől illatos helyiségben, mely negyven év múltával is, mind a mai napig, sokat megőrzött régi képéből. Tarka sokaságban tolongott egymás hátán a városi és falusi zsidóság, mely feketekávéját szürcsölte, vagy fülsiketítő lármát csapott, ádáz taglejtésekkel beszélve és kiabálva egymással. Délután egy és négy óra között a legpokolibb volt a tolongás és a lárma a pedagógusoknak ezen börzéjén: ez volt az általános találkozás legfőbb ideje. Egy félreeső padon ültek a facér tanítók, és szorongva lesték az ügynökök szeme járást, amikor kivált a tömegből, és a vevővel, jobban mondva a jövendőbeli principálissal, megállt a pad előtt, szemlét tartott a jelölteken, és az egyiket vagy másikat bemutatta az idegeneknek.”


A neonomád elnevezés San Franciscóból terjedt el, a városban és a környékén nagyon sok a szellemi munkát végzők (informatikával) foglalkozók aránya. A tipikus neonomád olyan szellemi munkát végez, amihez csak egy hordozható számítógépre van szüksége. Nem szereti a kötöttségeket, ha megunnak egy helyszínt egyszerűen továbbállnak.

man-162951_1920.jpg

 

Coworking Budapest

 

 

LOFFICE Budapest belvárosában található, pénzügyi és jogi tanácsadók, startupok foglalnak helyet az irodában, nem mindegyik irodájukban található nyitott tér, érdemes utánakérdezni, hogy melyik irodában van még szabad asztal.

 

 

KUBIK A Jászai Mari téren nyitott közösségi iroda legnagyobb előnye, két tennivaló között el lehet menni futni és le is lehet zuhanyozni utána. A Kubikusok közös reggelikkel és rendezvényekkel igyekeznek közelebb hozni egymáshoz az itt dolgozókat.

 

 

GREENSPACES Egy lakásból alakították ki az irodát, ami olyan, mintha a barátaiddal dolgoznál, csak azzal a különbséggel, hogy van ingyen kávé és takarítanak helyetted.

 

 

Szólj hozzá!

Fejfájás a Wall Streeten

2018. június 16. 21:26 - Opulent

action-america-architecture-378570.jpg

Május 30-án mutatták be az Egyesült Államokban a 2007-2009-es pénzügyi válság után bevezetett VOLCKER RULE tervezett módosítását, amelynek az a célja, hogy megkönnyítse a megfelelést számos vállalkozás számára. A Wall Street már régóta panaszkodik arra, hogy a szabály nagyon összetett és nagyon szubjektív. A VOLCKER RULE a 2010-es DODD-FRANK fogyasztóvédelmi törvény része. Az amerikai közgazdász és az Egyesült Államok Szövetségi Pénzügyi Tanácsának elnöke Paul Volcaker-ről elnevezett törvény megtiltja a bankoknak a saját számlás kereskedést. A szabály részletesen előírja, hogy egy bank kereskedelmi osztályán milyen típusú és milyen kockázatú pénzügyi termék lehet.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: Wall Street

Trump STOP Mercedes-Benz?

2018. június 16. 15:18 - Opulent

automobile-car-convertible-326259.jpg

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma kivizsgálást kezdett a gépjármű importtal kapcsolatban. Azt a kérdést vizsgálják, hogy veszélyezteti-e az Egyesült Államok nemzetbiztonságát a gépjármű import. Egy német magazin jelentése szerint, Donald Trump elnök abban reménykedik, hogy blokkolni fogja a német luxus autókat az amerikai piacon.

 

Név nélkül nyilatkozó amerikai és európai diplomaták szerint, Trump a múlt hónapban, amikor Emmanuel Macron francia elnökkel találkozott, azt mondta, hogy a kereskedelmi politikáját fenntartja és a célja, hogy a New York-i Fifth Avenue-on megállítsa a Mercedes-Benz modelleket.

 

A Fehér Ház nem nyilatkozott a CNBC-nek, internetes oldalukon módosítani kellett a hírrel kapcsolatos szalagcímüket, amiben korábban a tilalom szót helytelenül használták a hírrel kapcsolatban.

 

A Business Insider szerint a német autógyártók az amerikai prémium minőségű autók piacának 90%-át irányítják. A német BMW, vállalat tulajdonában van a BMW és a Rolls-Royce márka. A német Daimler tulajdona a Volkswagen, a Bugatti, a Porsche és az Audi.

 

 

Trump reportedly said he wants to stop German luxury car imports to US from CNBC.

Szólj hozzá!

Zöld McDonald's

2018. június 15. 16:20 - Opulent

shield_advertising_sign_neon_sign_advertising_mcdonalds_neon_green_green_neon-1019101.jpg

 

Az alapító című film, a McDonald's alapításának és terjeszkedésének igaz történetét dolgozza felleg. A film végén az alkotók az alábbi gondolatokat jelenítik meg:

 

A világon semmi sem helyettesítheti a jó öreg kitartást, a tehetség sem. Nincs gyakoribb a tehetséges, ámde sikertelen embernél. A zsenialitás sem. Az el nem ismert zsenialitás közhelynek számít. A műveltség sem, hiszen a világ tele van művelt bolondokkal. Egyedül csak a kitartás és az elszántság bír erővel.

 

Tovább
Szólj hozzá!

Egymilliárdos luxushotel

2018. június 15. 14:52 - Opulent

 

Makaó Kína délkeleti partján fekszik, területe akkora, mint egy átlagos Budapesti kerület nagysága, lakossága viszont Budapest lakosságának harmadával egyezik meg, a világ legsűrűbben lakott területe. A volt portugál gyarmat felett 1999-óta Kína gyakorolja a szuverenitást Makaó felett, így Kína egy különleges közigazgatási területének számít. Mivel mezőgazdasági termelése jelentéktelen és természeti kincsekkel nem rendelkezik az élelmiszert, a vizet és az építőanyagot Kínától szerzi be. Az épületektől egészen a konyha művészetig megfigyelhető a portugál és a kínai kultúra egy különleges együttélése.

Tovább
Szólj hozzá!

Drogos orgia színhelye lett a luxushajó

2018. június 15. 14:02 - Opulent

vision_of_the_seas_departing_tallinn_19_august_2013_cropped.JPG

A Vision of Seas luxushajó egy teljes hétig volt úton, a Chanel 4 csatorna forgatott volna a fedélzetén egy valóság show műsort, amelynek a lényege, hogy két ötfős csapat különböző feladatokat old meg, amit a többi utas pontoz. A Vision of Seas 1500 utassal a fedélzetén Barcelona kikötőjéből indult, Cannes, Ibiza és Palma de Mallorca után tért vissza Barcelonába. A Vision of Seas hajót a Royal Caribbean International működteti, első útjára 1998. május 2-án indult.

 

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: luxus

A Google hozzáállása a mesterséges intelligenciához

2018. június 11. 18:18 - Opulent

board-game-boss-business-1040157.jpg

A Google, amely a világ legértékesebb márkája közzétette alapelveit a mesterséges intelligencia felhasználásával kapcsolatban. A vállalat több mint 4000 munkavállalója írta alá azt a petíciót, ami a védelmi minisztériummal folytatott közös projekt beszüntetéséért született meg. A vezetőség úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg az együttműködést. A Google vezérigazgatója Sunda Pichai blogbejegyzést tett közzé, amelyben tisztázni szeretné a Google hozzáállását a mesterséges intelligenciához.

Tovább
Szólj hozzá!

Láttad már Meryl Streep új luxusotthonát?

2018. június 10. 23:55 - Opulent

meryl_streep_from_florence_foster_jenkins_at_opening_ceremony_of_the_tokyo_international_film_festival_2016_33515581311.jpg

Az Amerikai Egyesült Államokban, Kalifornia államában található a 137 000 lakosú Pasadena városa. A városban található az Oscar-díjas színésznő Meryl Streep új luxusotthona. Meryl Streep amerikai színésznő filmekben, televíziókban és színházakban egyaránt játszik a közönségnek. Őt jelölték a legtöbb alkalommal az Oscar-díj történetében, 21 alkalommal.

 

Tovább
Szólj hozzá!

Balatoni vízparti Apartmanok - Varjasi Tamás

2018. június 10. 14:10 - Opulent

Varjasi Tamás és Keresztes Zsolt befektetők Ingatlan beruházása Balatonon fonyódon egy 85 lakásos apartmanház.Vízparti élmény és örök panoráma. www.sunset-resort.hu Miért jó választás a Sunset Resort? 30m2-tól 75m2-ig válaszható, nagy teraszos lakások saját, nagyméretű napozó stég 5 percen belül elérhető üzletek, éttermek, kikötő és városközpont gyerekbarát környezet kiváló kiadhatóság fedett és nyitott gépkocsi beállók

Szólj hozzá!

A Harry Potter írónője jó fej

2018. június 09. 20:34 - Opulent

jkrowlingsignature.png

Joanne Kathleen Rowling vagy ahogyan a világ megismerte: J.K.Rowling a Harry Potter sorozat írónője 2004-ben belépett a milliárdosok klubbjába, 1 milliárd dollára becsült vagyonával az 552. helyet sikerült kiérdemelnie, de nem felejtette el, hogy mielőtt a Harry Pottert megteremtette volna és világ hírnévre tett volna szert, előtte szegényen és magányosan élt. Ebből adódóan ő tudja, hogy milyen a nélkülözés, milyen a szegénység és milyen nehéz dolga van egy egyedülálló szülőnek.

 

Tovább
Szólj hozzá!

5 dolog amit senki nem mondott el neked a gazdagságról

2018. június 08. 15:31 - Opulent

abundance-bank-banking-259027.jpg

Nagyon sok ember álmodozik arról, hogy milliomos legyen, amit csak erősít az a tény, hogy folyamatosan hallunk híreket az olyan emberekről akik már megcsinálták a szerencséjüket és milliomosok lettek. A hírekben és a történeteikben csak azt a részeket adjuk általában tovább, ami a történet jó része, tehát a pénzügyi szabadságról beszélünk, hogy saját maga döntheti el, hogy hol dolgozik, hogy az üzleti ügyeit világ körüli úton is képes irányítani, de arról nem beszélünk sokat, hogy milyen kihívásokat kellett teljesítenie mire elért odáig.

Tovább
Szólj hozzá!

Nyilvános a szupertitkos

2018. június 07. 17:57 - Opulent

maxpixel_freegreatpicture_com-secrecy-top-secret-confidential-private-classified-1726358.jpg

A bolygó legerősebb befolyással rendelkező emberei vesznek részt a rendkívül titokzatos Bilderberg találkozón, ami csütörtökön kezdődik és a legfontosabb aggodalmak megvitatásáról szól. Az ipar, a pénzügy, az egyetemi, a média és politikai vezetők és szakértők részvételével zajló konferenciát ebben az évben Torinóban rendezik meg, csütörtöktől vasárnapig tart.

 

23 ország 23 részvevője megerősítette, hogy részt vesz a Bilderberg konferencián. Az idei évben a vendéglistán olyan nevek szerepelnek, mint Borge Brende, aki a Világgazdasági Fórum elnöke, de a meghívottak között szerepel az Airbus vezérigazgatója, a DeepMind és a Bank Of England igazgatója. A találkozót Henri de Castries francia üzletember vezeti.

 

Az idei évben a konferencián a legfontosabb témákat vitatják meg a résztvevők, amit szerdán nyilvánosságra hoztak és ezzel bepillantást engednek a globális ügyek legsúlyosabb problémáiba.

 

1. Az európai populizmus

2. Egyenlőtlenség kihívásai

3. A munka jövője

4. Mesterséges intelligencia

5. Az Egyesült Államok – a félidős választások előtt

Az Egyesült Államokban az elnök négyéves hivatali idejének közepén tartják a „középidős választásokat”. Ez most 2018-ban esedékes. Megválasztják az Egyesült Államok kongresszusának teljes tagjait, tehát a Képviselőházba 435 képviselőt és a Szenátusban 33 szenátort. Továbbá 34 államban kormányzót választanak. A félidős választásokon általában az történik, hogy az elnök pártja elveszíti a kongresszusban a többséget és gyakran az elnök ellenfelei szereznek hatalmat a törvényhozásban.

6. Szabad kereskedelem

7. Amerikai világvezetés

8. Oroszország

9. Kvantumszámítás

10. Szaud-Arábia és Irán

11. "post-truth"

Valóság utáni politika egy olyan politikai kultúra, amelyben a viták középpontjába érzelmeket helyeznek, figyelmen kívül hagynak ténybeli kérdéseket. Különbözik a hagyományos vitáktól, 2018-tól a politikai kommentátorok számos nemzetben, köztük az Egyesült Államokban és Oroszországban is egyre erőteljesebben fedezik fel ezt a jelenséget. Az Oxfordi Angol Szótár úgy értelmezi, mint olyan helyzet, amikor valakinek a személyes meggyőződését az érzelmek sokkal inkább befolyásolják mint az objektív tények.

 

12. Aktuális események

 

A Bilderberg találkozót 1954-ben alapították azzal a céllal, hogy elősegítsék Európa és Észak-Amerika között a párbeszédet. A résztvevők kétharmada Európából a többi pedig Észak-Amerikából érkezik, negyedük a politika területéről a többiek pedig más területekről.

 

Szólj hozzá!
Címkék: hatalom

Másodpercenként 648 000 forintot kerestek!

2018. június 07. 01:42 - Opulent

Befektetési alap kezelők, akik múlt évben 3 milliárd dollárt kerestek egy nap alatt.

bright-business-chart-210607.jpg

Négy befektetési alap kezelő az elmúlt évben több mint egymilliárd dollárt keresett, ez az egy milliárd dollár az éves fizetés volt és nem a nettó vagyon, amit megtermelt!

Ez a gazdagok és a szuper gazdagok közötti különbség egy új értelmezése. A legjobban úgy lehet megérteni, hogy mit jelent egy évben egymilliárd dollárt keresni, hogy megnézzük napokra és órákra lebontva mit jelent.

A legjobb négy befektetési alapkezelő egy nap több mint 3,5 millió dollárt keresett, ha mind a 365 napon dolgozott és ha feltételezzük, hogy a nap mind a 24 órájában dolgoztak, akkor 145 000 dolláros órabérben tették azt, ami majdnem 40 millió forint.

Tovább
Szólj hozzá!

Van egy jó ötleted?

2018. június 07. 00:30 - Opulent

be-creative-creative-creativity-256514.jpg

A britek egyharmada vélekedik úgy, hogy volt már az életében olyan ötlete, amit nem valósított meg, de ha megvalósított volna, akkor az ötlet hozta volna a milliókat. A legtöbben úgy vélik, hogy a modern életmód, az időhiány és a családi elfoglaltságok jelentették azokat az akadályokat, amelyeket nem tudtak megoldani azért, hogy az ötletüket megvalósítsák.

Tovább
Szólj hozzá!

A Koch fivérek dollár milliókkal támogatják a Trump-díjakat ellenző poltikai csoporotkat

2018. június 06. 01:22 - Opulent

administration-america-art-345092.jpg

Szembeszállnak Donald Trump elnökkel a milliárdos fivérek. Charles Koch és David Koch több millió dolláros kampányt indítanak és finanszíroznak, amely szembe megy az Egyesült Államok elnökének kereskedelmi díjaival. A "Trump díjak" olyan díjszabások, amiket Donald Trump elnöksége alatt szabtak ki 2018. januárjában az olyan kereskedelmi cikkekre mint napelemek, mosógépek, de később kiterjesztették az acélra és az alumíniumra is.

Tovább
Szólj hozzá!

5 dolog amit nem tudtál a világ nyolcadik leggazdagabb emberéről!

2018. június 03. 16:29 - Opulent

 

ingvarkamprad_framfor_ikea_i_almhult.jpg

 

Ingvar Kamprad január 27-én halt meg 91 éves korában. Ő volt az Ikea alapítója. Hét évtizeden keresztül dolgozott az üzleten, ami jelentős globális jelenléttel rendelkezik és ami 58,7 milliárd dollár értékű vagyont biztosított alapítójának, ami a Bloomberg számításai szerint arra volt elég, hogy a világ nyolcadik leggazdagabb emberévé emelje. Minden vállalkozó szeretné ellesni azt a sikert, amit Kampard ért el üzletével.

Tovább
Szólj hozzá!

A Rockefellerek új rekordot állítottak fel!

2018. június 03. 13:16 - Opulent

david.jpg

 

Peggy és David Rockefeller gyűjteménye elérte a 832,6 millió dollárt, amit egy aukción értékesítettek, péntek este. Az aukció során 22 új rekordot állítottak fel. Az aukción fizettek a legtöbbet egy Monet képért, 84,7 millió dollárt és egy Matisse képért 70,7 millió dollárt.

 

Tovább
Szólj hozzá!

4 hihetetlen nő, akik megelőzték korukat és sikereket értek el.

2018. június 02. 19:07 - Opulent

anna_bissell.jpeg

 

Anna Bissell 1889-ben férje halála után lett a férje által alapított cég vezérigazgatója, ő volt az első női vezérigazgató az Amerikai Egyesült Államokban. Az üzlet szőnyegtisztító vállalat volt és Viktória királynő is rajongója volt. Elkötelezett volt a nyugdíjrendszerek és a munkabiztosítási rendszereknek.

 

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: gazdag gazdagság

A luxus órák világa

2018. május 31. 23:55 - Opulent

Hogyan kezdtük el mérni az időt?

1024px-tag_heuer_monaco_v4.JPG

Az idő mérése az emberi történelem hajnalán csillagászati jelenségekhez kapcsolódott. A napórát a nap látszólagos járását figyelve alkották meg. A középkori városokban az idő múlását a toronyórák ütései jelezték. A társadalom fejlődésével, a modern korban mechanikus szerkezetű óra jelezte az idő múlását. Napjainkban a villamosórák, kvarcórák, atomórák nagyon pontossá tették az idő mérését. A tudósok kimutatták, hogy a föld forgásideje változik ezért atomfizikai alapokon újra meg határozták egy nap és egy óra hosszát.

Tovább
Címkék: prémium

Több mint 1000 képet gyűjtöttek össze a Prada divatbemutatóiról

2018. május 31. 19:52 - Opulent

prada_boutique_at_the_galleria_vittorio_emanuele_ii_in_milan_italy.jpg

 

Amikor a Prada márkanév szóba kerül nem lehet nem gondolni a Meryl Streep és Anne Hathaway főszereplésével készült Az ördög Pradát visel című filmre. Mára már legendává vált az a történet, hogy Robert De Niro amikor a Taxisofőr szerepére készült, azért, hogy hitelesen tudja játszani a karakterét valóban taxisofőrként vállalt munkát. A helyzet ennél egy kicsit bonyolultabb, mert Olaszországban a filmművészet nagyágyújával Bernaldo Bertoluccival dolgozott együtt a Huszadik század című filmben, majd amikor egy pénteki napon befejezte a forgatást Olaszországban, repülőre ült és New Yorkban pedig egyenesen egy taxis céghez ment, munkáért.

Tovább

A milliárdosok titka: ezt teszik minden nap egy órában!

2018. május 31. 14:33 - Opulent

digital-moto-360-motorola-23475.jpg

 

A Business Insideren jelent meg egy cikk, amiben Michael Simmons kutatta a sikeres emberek szokásait és összefoglalta a tapasztalatait. A cikk szerzője a kutatás során arra jött rá, hogy az olyan milliárdosok, mint Bil Gates, Elon Musk vagy Mark Zuckerber minden nap legalább egy órát arra fordítanak, hogy képezzék magukat.

 

Tovább

Világ Legszebb Kávéháza

2018. május 31. 14:07 - Opulent

Budapesten, a hetedik kerületben az Erzsébet körút 9-11. szám alatt található a New York-palota, a New York-palotában működik a New York kávéház, ahol a magyar irodalom XX. századi nagy alakjai gyűltek össze, beszélgetni, alkotni, társasági életet élni. Eredetileg egy biztosítótársaság székházának épült, ma New York Palace Hotel luxusszállodája.

 

new-york-1132454_1920.jpg

 

Tovább

Megbundázott gazdagság

2018. május 31. 13:41 - Opulent

A világ leggazdagabb embere

bullion-gold-gold-bars-47047.jpg

Bernald "Bernie" Sanders amerikai politikus 2015-ben jelentette be, hogy indulni fog a választásokon, demokrata körökben a második legnépszerűbb lett Hillary Clinton után. A Twitteren 7,8 millió ember követi, Sanders egy különleges Tweetel lepte meg a világot, ami a leggazdagabb emberről szól.

Tovább

Luxus körülmények Moszkvában

2018. május 30. 16:08 - Opulent

A nemzetközi labdarúgóélet legnépszerűbb és legfontosabb eseménye a FIFA Labdarúgó-világbajnokság. 1930-ban rendezték Uruguayban az első döntőt, azóta minden negyedik évben megrendezik. A második világháború miatt 1942-ben és 1946-ban elmaradt.

 

Magyarország 1938-ban és 1954-ben játszott világbajnoki döntő mérkőzésen. Az előbbi eseményen Olaszországtól, az utóbbin az NSZK-tól kaptunk ki.

 

Tovább
Címkék: luxus luxushotel

Prémium minőségű hajózás a Balatonon

2018. május 30. 13:27 - Opulent

A Balaton már az ókorban is jelentős szerepet játszott, amit onnan tudunk, hogy a római írók gyakran említik Peiso vagy Pelso néven. Ptolemaiosz kora után Galerius császár a mocsaras partjait lecsapoltatta, hogy a területet művelés alá vonja. Egy római felirat arról is tanúskodik, hogy az ókori rómaiak már hajóztak is a magyar tengeren.

 

balatoni001.jpg

 

Tovább
Címkék: hajó Balaton