OPULENT

Erre vágynak a magyarok: megengedhetetlen a luxus?

2018. június 28. 14:54 - Opulent

architecture-autumn-bench-206673.jpg

Egy kutatásból az derül ki, hogy a gyerekes családok több mint kétharmadának lakásában van gyerekszoba. A családok többségénél egy gyerekszoba található meg. A kutatás eredménye szerint a gyerekek a kisebb szobába kényszerülnek a lakásban ezért a legtöbb családról elmondható, hogy a család nagyobb gyerekszobát szeretne. Az országosan végzett, reprezentatív felmérés eredményei arról árulkodnak, hogy jellemzően hét és tizenhat négyzetméteres nagyságúak a magyarországi gyerekszobák.

A biztonságos és jól megközelíthető környék mellett az élvonalban szerepel az a kérdés, hogy van-e olyan helyiség az ingatlanban ami jól kialakítható gyerekszobának, amikor otthon keresnek maguknak az emberek. Azoknak a családoknak, akiknél kiskorú gyermek él, 53 százalékuknak egy gyerekszobájuk van, 29 százalékoknak kettő gyerekszobájuk van, 5 százaléknak három gyerekszoba és 13 százalékuknak nincsen gyerekszobájuk. Az eredményekből azt is megtudtuk, hogy a kétgyermekes családoknál némileg javul a helyzet, a kétgyermekes családok 89 százaléka rendelkezik gyerekszobával, de a három vagy több gyermeket nevelő családoknál némileg romlik a helyzet, nekik csak a 83 százaléka említette meg, hogy külön helyiségben nevelkednének a gyerekek.

 

A Magyarországon megtalálható gyerekszobák 32 százaléka 7-12 négyzetméter; 27 százaléka 13-16 négyzetméter nagyságú. A legtöbben, a megkérdezettek 47 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a jelenleginél nagyobb gyerekszobát szeretne. A felmérés megállapította, hogy a helyzet nagyban hasonlít a mai felnőttek gyerekkorához. A megkérdezettek 87 százaléka azt válaszolta, hogy volt gyerekszobája, saját szobában 37 százalékuk, testvérével közösen megosztott gyerekszobája a megkérdezettek 50 százalékának volt. A többségüknél 52 százalékuknál a gyerekszoba nagysága 7 és 16 négyzetméter nagyságú volt.

 

A GDN megjelent elemzésében azt olvashatjuk, hogy a Balatonnál az egekbe szöktek az ingatlanárak, a nyaraló luxuscikk lett. Korábban jellemző vásárlói magatartás megváltozott, a vásárlók tudatosabbak lettek és nem hirtelen felindulásból vásárolnak vízparti ingatlanokat.

 

A Balaton mellett rengetegen vásároltak nyaralót évekkel, évtizedekkel ezelőtt. Abban az időben az volt a közvélekedés, hogy jó befektetés, de arra kellett rájönniük, hogy a Balatoni nyaraló egy szezonális bevételi forrás. Mára változott a helyzet. A Balaton és a környéke télen is rengeteg élményt kínál ezért egész évben használhatóak és kihasználhatóak a Balaton környékén vásárolt nyaralók. Leginkább a partközelben vagy a szép panorámával rendelkező ingatlanokba fektetnek a vásárlók. Elemzők úgy gondolják, hogy Budapestet megszégyenítő árakat találunk a Balatonnál, ha körülnézünk a közkedvelt Balaton parti városokban. Nem tartják túlzásnak kijelenteni azt, hogy a balatoni nyaraló luxuscikké vált!

 

Szólj hozzá!
Címkék: luxus

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr8614079925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása