OPULENT

James Dean egykori luxus otthona

2018. szeptember 21. 01:35 - Opulent

James Dean - Hollywood fénykorának legrajongottabb színésze

james-dean-01.jpg

Csak három nagy mozifilmben szerepelt, aminek köszönhetően két Oscar-díj jelölést kapott, ennek ellenére legenda lett és korszakának jelképévé vált. Soha senki nem tudta úgy megformálni a fiatalok problémáit, mint ő tette amikor eljátszotta Jim Stark szerepét a Haragban a világgal című filmben. Karrierjét reklámfilmekben kezdte és kereskedelmi televízióban statisztált, Los Angelesben. Egy barátja és mentora, James Whitmore azt tanácsolta neki, hogy költözzön New Yorkba.

 

New Yorkban színpadon és filmekben játszott, olyan helyeken mint a Kraft Television Theater, Studio One, Lux Video Theatre, Robert Montgomery Presents, Danger, General Electric Theater. Ezen kívül még dolgozott buszsofőrként is. Az Actors Studio növendéke lett, filmekben és Broadway előadásokban tűnt fel, majd az 1955-ös év meghozta számára az áttörést. Eljátszotta Carl Task szerepét az Elia Kazan által rendezett Édentől keletre című filmben. A film sikerének köszönhetően egy másik nagy szenvedélyének, az autóversenyzésnek is hódolni tudott: vásárolt magának egy Prsche 550 Spyder versenykocsit.

 

 

"Álmodozz, mintha örökké élnél; élj, mintha ma meghalnál."

James Dean

 

A következő szerepét Natalie Wood partnereként játszotta a Haragban a világgal című filmben, majd jött az Óriás című film ahol olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Elizabeth Taylor, Rock Hudson, Dennis Hopper. A filmet 10 kategóriában Oscar-díjra jelölték. Ennek a filmnek a forgatásán egy közúti baleset során életét vesztette és legenda lett.

James Dean élete szegény körülmények között indult, a kezdetekben rendezőjének Hal B. Wallis lépcső alatt megtalálható gardróbjában lakott. Hollywood fénykorának legrajongottabb színészévé vált és fényűző villát vásárolt magának. Ma a 370 négyzetméteres, lenyűgőző kilátással és atmoszférával rendelkező luxus villát ismét eladták, miután egy belsőépítész csapat átalakította azt.

 

BEST OF JAMES DEAN VIDEO

 

 

Egy luxusingatlanokkal foglalkozó ügynökség 4 millió dollárért hirdette meg James Dean egykori otthonát. (Átszámítva mai árfolyamon 1 milliárd 94 millió forint körülbelül.) A ház 1927-ben épült, a mai napig megőrizte eredeti báját, ami spanyol stílus jegyeket hordoz, de modern stílusjegyekkel is keveredett. Az étkező márványpadlót kapott, a három hálószobás és négy fürdőszobás lakás modern elemei a mosdóban megtalálható szürke csempe és arany színű csövek. A luxusingatlan egy domb tetején fekszik, egy terméskőből kirakott magánút vezet a házhoz, amiben mélygarázs és gyógyfürdő is megtalálható.

 

james-dean-02.jpg

James Dean Filmszerepek

 

Beat the Clock (1950)(TV)
Fixed Bayonets (1951)
Sailor Beware(1952)
Has Anybody Seen My Gal? (1952)
Trouble Along the Way (1953)
Harvest (1953) (TV)
Édentől keletre (1955)
Haragban a világgal (1955)
Óriás (Giant) (1956)

 

Képek James Dean egykori luxus otthonáról

 

james-dean-03.jpg

james-dean-04.jpg

james-dean-05.jpg

james-dean-06.jpg

james-dean-07.jpg

james-dean-08.jpg

 

 

 

HA TETSZETT  AZ ÍRÁSUNK

LIKEOLD FACEBOOK OLDALUNKAT:

https://www.facebook.com/blogopulent/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr3114252903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása