OPULENT

Ismerd meg Richard Branson életét

2018. augusztus 25. 16:32 - Opulent

sir_richard_branson_photo_by_priory_studios.jpg

 

“Ha mi nem vagyunk büszkék arra, amit csinálunk, akkor bárki más miért lenne az?“

Richard Branson

 

Az 5,1 milliárd dolláros (kb. 1400 milliárd forint) vagyonnal rendelkező Richard Branson, a Virgin Group alapítója. A leggazdagabb magyarnak Csányi Sándornak 320 milliárd forint becsült vagyona van, a második leggazdagabb magyarnak Mészáros Lőrincnek 280 milliárd. A Virgin Group alapítója Richard Bransen nem egy átlagos amerikai milliárdos. Nem egy nagyvárosi penthouseban él és nem is egy festői birtokon, helyette a milliárdos a Karib-térségben megtalálható Brit Virgin-szigeteken él.

 

 

Az elnöksége után fáradalmait nála pihente ki Barack Obama, a szigeten a vízi sport alapjait sikerült elsajátítania és kite szörfölt is az Amerikai Egyesült Államok volt elnöke, amit le is videóztak és a YouTube-on közzé is tettek.

 

Richard Branson és a Virgin Group kezdetei

kep-1.jpeg

Richard Branson vállalkozónak született. Első üzletét 15 éves korában kezdte, ami egy diák újság volt. 1970-ben nyitotta meg az első üzletét a Virgin Group ernyője alatt, ma leginkább légitársaságiról ismerik, ennek ellenére a vállalatcsoport több mint hatvan vállalatból áll, harmincöt országban hetvenegy ezer ember foglalkoztatnak és éves szinten 22,3 milliárd dollárt termelnek.

 

“Sokkal jobb lesz az életünk, ha “csak csináljuk”, amit kell, és a szenvedélyünknek élünk. Rendszerint azok élvezik legjobban az életet, akik kellőképp bátrak ahhoz, hogy nap mint nap azt csinálják, amit olyannyira imádnak. Ők azok, akik mernek kockáztatni, és akiknek ahhoz is van bátorságuk, hogy álmokat kergessenek.“

Richard Branson

Az 1970-es években Virgin Records néven alapította meg Londonban lemezkiadó vállalatát, majd felvételre alkalmas stúdiót üzemeltetett és olyan független lemezkiadóvá vált, ami a Sex Pistolst és a Rolling Stonest adta világnak, a vállalatot a világ legnagyobb független lemezkiadójává repítve. 1992-ben a Virgin Records vállalatot 1 milliárd dollárért értékesítette.

 

Richard Branson alapítványa

kep-2.jpeg

2004-ben alapította meg a Virgin Unite-ot, ami a Virgin Group nonprofit szervezete, olyan ügyeket támogat az alapítvány, mint a melegek jogai vagy a vadon élő állatok vadászatának betiltása. A két gyermekes családapa, napjainkban is idejének nagy részét szenteli a Virgin Unite-nak, amelynek projektjei jobbá szeretnék tenni a világot. Az alapítvány olyan projekteket is működtet, amelyek köszönhetően Kenyában életmentő egészségügyi ellátást tudnak biztosítani és van olyan projekt is, amelynek keretében Dél-Afrikában 4000 vállalkozót segített abban, hogy elinduljanak, de olyan projekt is létezik amelynek keretében az ugandai melegek jogaiért is küzdenek.

 

Richard Branson légitársasága

kep-3.jpeg

1984-ben alapította a Virgin Atlantic nevű légitársaságot, ami egy innovatív vállalat volt, 2016-ban az adózás előtti nyeresége elérte a 23 millió fontot. A márka magában foglalta a Virgin Australia és a Virgin America-t is, amelyet már értékesítettek. 2016-ban az Alaska Airlines vásárolta meg a Virgin America-t 4 milliárd dollárért. Branson ellenezte a felvásárlást és nyilvánosan kifejezte csalódottságát, hogy nem rendelkezett elegendő szavazati joggal a vállalatnál annak érdekében, hogy megakadályozza a felvásárlást.

 

“Higgyünk az elképzeléseinkben, legyünk a legjobbak! Ha hiszünk benne, hogy a saját utunkat kell járnunk, és ezt a lehető legnagyobb élvezettel kell tennünk, máris sínen vagyunk, és senkinek sincs igazán esélye, hogy letérítsen erről a pályáról.”

Richard Branson

Richard Branson és az űrutazás

kep-4.jpeg

Branson veleszületett kíváncsiságának és kalandvágyának köszönhetően természetesen az űrutazás a napirendjén szerepel. A 2004-ben alapított Virgin Galactic mindenki számára hozzáférhetővé szeretné tenni az űrturizmust. A vállalat 600 millió dollárt kapott Bransontól, a Virgin Grouptól és az Abu Dhabi Aabar befektetési vállalattól. 2014-ben a Financial Times beszámolt arról, hogy további 1 milliárd dollár érkezik a vállalathoz a Szaúd-Arábia királyságtól. Eddig már hétszáz ember vásárolt teljes költségen, kétszázötvenezer dolláros, kb. 75 millió forintos áron letétet azért, hogy a jövőben a Virgin Galactic űrhajósa legyen. Nagy kihívást jelent, hogy embereket az űrbe küldjenek. Branson azt reméli, hogy majd az első utasok között lehet és reméli, hogy ez 2019 májusában bekövetkezhet.

 

Richard Branson saját szigete

kep-5.jpeg

A karibi térségben megtalálható otthonát és üdülőhelyét tartalmazó szigetet 1978 ban vásárolta meg 180 000 dolláros áron, a Forbes szerint. A Necker-sziget 34 fő befogadására alkalmas. Októbertől októberig tartó szezonban egy éjszakára 80 000 dolláros áron van lehetőség szobát foglalni. 2017 szeptemberében az Irma hurrikán súlyosan megrongálta a szigetet, de 2018 októberére helyre állították a károkat.

 

“Sose adjuk fel! Legyünk elég kitartóak: álljunk fel, söpörjük le magunkról a port, és vágjunk bele újra meg újra – magunk is meglepődünk majd, milyen sokra jutunk a végén.”

Richard Branson

 

Richard Branson luxus kategóriás hajóútja

kep-6.jpeg

2018 májusában Branson bejelentette, hogy tervezi a Virgin Voyages-t, ami felnőtteknek szóló luxus kategóriás vonal lesz. 2020-ban indítják el Miamiból a Karib-szigetekre tartó járaton, amely hétnapos kiránduló útra fizethetnek be az érdeklődök.

 

Richard Branson könyve

Richard Branson A Virgin-módszer című könyvében foglalta össze mindazt, amit a vezetésről tud.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr2914202115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.08.26. 13:00:44

Nagypályás a pali, az már hétszentség.

Sean MacTíre 2018.08.26. 14:35:12

@Egy Hun Hunniából: mindenkinek megvan a lehetosege felkarolni ugyeket. Neked is. O ezeket karolta fel. Te mit?

xm95 2018.08.26. 14:55:00

@Egy Hun Hunniából: Hát, tudod, nem csak a TAO pénzeken keresztül létezik kizárólagos foci támogatás, más, jobb országokban meg senki nem mondja meg másnak, hogy ki kit támogasson. Van akinek ez, másnak az fontos. Jómagam támogatok egyik évben egy gyermekvédelmi alpítványt, másik évben állatmentőket. harmadikban megint mást, és így tovább. És ha a pasasnak megvan rá a pénze, akkor miért ne támogatná azt a csoportot, akit akar? Arról nem is beszélve, hogy arról nem esett szó, mennyi mást IS támogat. Amúgy meg eléggé rászorulnak a melegek nem csak Ugandában, de sok más afrikai országban is a segítségre.

nick papagiorgo 2018.08.26. 15:32:19

@Egy Hun Hunniából: most tényleg nem politizálnék, de ha már valaki a melegek jogait támogatja, akkor inkább gondoljon az ugandaiakra, mint pl. az európaiakra, akiket (már) nem igazán kell támogatni, sőt lassan ott tartunk, hogy mi fordulhatnánk hozzájuk támogatásért - ennek ellenére leginkább még mindig ezeket támogatják, csak tudnám, hogy minek :)

Az meg a másik, hogy vannak tökjó ötletek, pl. az Oxfam, ami "elvileg" sokat segít, meg egy előremutató ötlet - aztán kiderül, hogy a saját aktivistáik viszik mocsárba őket, amikor a néger nőket/gyerekeket erőszakolják meg. Erről viszont nem a támogatók tehetnek, és azt se mondanám, hogy pl.az Oxfam nem egy támogatandó dolog. Ilyeneken is el kéne gondolkodni :)

padlogaz 2018.08.27. 07:54:52

nem kevés az az 5 milliárd dollar? tekintve az elmúlt 30 évben meglévő nem kicsi cégeit, "cask" 5x akkora a vagyona, mint csányinak? valahogy egy ilyen kaliberű üzletembernél arányaiban sokkal többre gondoltam.

Plumper_ 2018.08.27. 09:44:10

azt a kiégett brit szexturista arcot! :-DDD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.27. 10:34:52

"Felnőtteknek szóló luxus kategóriás"...
-Lesznek prostik is?

Viszont a szigetén,ott nagyon el lennék.:P
süti beállítások módosítása