OPULENT

Hogyan alapult meg az Opel?

2018. október 12. 18:40 - Opulent

1200px-opel-logo_2017_svg.png

 

 

Az Opel az egyik legnagyobb autóipari vállalat Németországban, a legnagyobb gyára még ma is Rüsselsheimban található, ott ahol a XIX. században megalapították a vállalatot. Kezdetben azonban nem autógyártással foglalkoztak, hanem más termékekkel, varrógépek és kerékpárok voltak az Opel termékpalettáján az 1800-as években.

2016-ban a vállalat veszteségesen működött annak ellenére, hogy 22 európai piacon növelni tudták az eladásukat. A veszteség elérte a 257 millió dollárt. 2018-ban az új modelleknek köszönhetően ismét nyereséges lett.

Rüsselsheim egy város Németországban, a Rajna-Majna vidéken található, Hessen tartományban. 1862-ben Adam Opel vállalkozást alapított a városban, ami a mai időkben erről a vállalkozásról ismert világszerte. Fémipari szakmunkásként dolgozó Adam varrógépet készített és ezzel a termékkel alapította meg az Opel vállalatot.

opel2.jpg

opel1.jpg

A következő évben felvesz egy alkalmazottat, majd a rá következő évben fogadja az első ipari tanulót, miközben a helyi újságban kezdi el reklámozni termékét. 1968-ra a vállalkozás szárnyal, egy lakórésszel ellátott ipari csarnokba költöznek, a gyárban gőzenergiát használnak.

 

Ebben az évben feleségül veszi Sophie Schellert a házasságban öt fiú születik. 1886-ban a vállalat második biztos lába a kerékpár lesz. Negyven évig tartó kemény munka eredményeként az Opel a világ legnagyobb kerékpárgyártó vállalata lesz. Az alapító 1895-ben hal meg, felesége Sophie a fiai segítségével vezeti tovább az üzletet.

 

1899-ben Lutzmann nevet viseli az első Opel automobil, ami megalapozta a gépjárművek üzletágát, az autóval megnyerik a hegyi felfutó autóversenyt és a francia autógyárossal Alexandre Darracq-al, szerződést kötnek arra, hogy az Opel licenc alatt Darracq automobilokat gyárthassanak.

 

1906-ban gördül ki az ezredik automobil az Opel gyárból ennek örömére Berlinben leányvállalatot alapítanak. 1911-ben a varrógépgyártást befejezik, miután az egymilliomodik varrógépet is legyártották.

 

1971-ben a tízmilliomodik Opel gépkocsi is elkészül, a következő évre az Opel lesz a legnagyobb német autógyár.

 

opel-record-2484859_1280.png

adam-opel-ag-3003850_1280.png

auto-651037_1280.jpg

 

 


 

 

Legjobb áron, legjobb szolgáltatásokkal!

OPEL SAJÓ MISKOLC

https://www.opelsajo.hu/

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr8014298111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása