OPULENT

A legdrágább japán luxusautó

2018. június 29. 13:40 - Opulent

century1.jpg

A Toyota Motor Corporation japán székhelyű multinacionális vállalat, a világ legnagyobb autógyártója. 1902-ben készítette el az első japán autót Josida Sintaró, Type Takuri néven 1907 és 1909 között gyártott néhány darabot eladásra. A Nissan 1915-ben kezdte el az első sorozatgyártásban készült autót, amit a Mitsubishi követett 1917-ben. Már több autógyár működött az országban, amikor a Toyota az 1930-as évek közepén elkezdett autókat gyártani.

Tojoda Szakicsi és fia Tojoda Kiicsiró kezdetben szövőgépükkel léptek a piacra. 1890-ben készítette el az első szövőgépét Tojoda Szakicsi majd az 1920-as években elkészítette a világ első automatikus utántöltésű és állandó sebességű szövőgépét a Toyoda Type G-t, amit a világ legnagyobb szövőcége a Platt Brothers & Co megvásárolt tőle. Abban az időben ipari szinten is kiemelkedő vételárat, egymillió jent fizettek érte. Ezt az összeget fordította Tojoda Szakicsi arra, hogy megalapítsa az autógyárát.

A Toyota Century nem a feltűnésről és a fényűzésről szól, hanem a lehető legnagyobb nyugalomról és kényelemről. A luxusautó már kapható Japánban, a vételára drágább a Lexusnál is! A Toyota Century nagyszerű példája annak, ahogyan a luxust Japánban értelmezik. Olyan vevőknek szánják, akik a lehető legnagyobb kényelemben szeretnének utazni. Ezzel a típussal jár a japán miniszterelnök, 1967 óta gyártják és nemrég jött ki a modell harmadik generációja, amit 2017-ben mutattak be a tokiói autószalonon. Az 5,34 méter hosszú luxusautó vadonatúj fejlesztés, amiben a Lexus LS600h-ből ismert hibrid motor dolgozik. 5 literes és 375 lóerős V8-as benzinmotor és egy 221 lóerős elektromotor dolgozik együtt így a kombinált teljesítmény 425 lóerő.

 2018_inauguration_of_vladimir_putin_26.jpg

Az utazást speciális abroncsok és zajt és vibrációt csökkentő berendezések teszik kényelmessé. Az utastér tágas és elképesztően kényelmes, két hátsó fotelhez elektronikusan mozgatható lábtámasz és 11,6 colos képernyő tartozik, érintőkijelzős képernyőn kezelhetőek a funkciók a külvilágot pedig lehetőség van teljes mértékben kizárni, a 20 hangszórós hifi hangjával és az elektromosan mozgatható függönyökkel. A Century 19,6 millió jenbe kerül, ami nagyjából 50 millió forintnak felel meg.

century2.jpg

century3.jpg

century4.jpg

century5.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr1514081971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása