OPULENT

Táska, napszemüveg 8 millióért

2018. június 01. 11:06 - Opulent

gucci_bamboo_bag_1960-65_ca_firenze_archivio_storico_gucci.jpg

 

2017-ben a Gucci eladásainak 55 százalékát 35 év alatti vásárlóknak teljesítette. A Gucci szerepel továbbá az amerikai tinédzserek kedvenc márkáinak TOP10-es listáján is.

 

 

A Gucci olasz luxus divatmárka. Guccio Gucci fiatalkorában előbb Párizsban majd Londonban élt. Szállodai munkásként dolgozott. Itt került a fényűző poggyászok és bőröndök bűvkörébe, amit a szálloda vendégei hoztak magukkal.

 

guccio_gucci_c_1940.jpg

 

Visszatért szülővárosába, a festői Firenzébe és egy olyan boltot alapított, ahol klasszikus formájú bőrárukat lehetett vásárolni. Három fiával közösen építette a vállalatot. Hamarosan Milánóban majd Rómában nyitottak újabb üzletet.

 

 

Kézi táskákat, cipőket, finoman kialakított bőr kiegészítőket forgalmaztak. A második világháborúban a bőr hiánycikk volt és ezért pamutból kezdték el készíteni a táskákat. Kettős G szimbólummal látták el termékeiket.

 

1953.ban nyílt meg a New York-i irodájuk a filmsztárok és az olaszországi utazók számára készített termékek nemzetközi státus szimbólummá kezdett válni. A sztárok Gucci ruhákkal, tartozékokkal, kiegészítőkkel, lábbelikkel kerültek a magazinok címoldalára a világ minden pontján, aminek következtében folyamatosan növekedett a Gucci hírneve.

 

 

 

Manhattanben a Gucci üzletben a vibráló színes kézitáskák, napszemüvegek mellett nem találhatóak meg az árcédulák, de az interneten 780 dollár és 31 ezer dollár közötti árakon lehet megvásárolni őket, ami 215 000 forint és 8 500 000 forint közötti áraknak felel meg.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr114016158
süti beállítások módosítása