OPULENT

Megbundázott gazdagság

2018. május 31. 13:41 - Opulent

A világ leggazdagabb embere

bullion-gold-gold-bars-47047.jpg

Bernald "Bernie" Sanders amerikai politikus 2015-ben jelentette be, hogy indulni fog a választásokon, demokrata körökben a második legnépszerűbb lett Hillary Clinton után. A Twitteren 7,8 millió ember követi, Sanders egy különleges Tweetel lepte meg a világot, ami a leggazdagabb emberről szól.

 

 

Jeff Bezos, az Amazon tulajdonosa januárban átvette Bill Gatestől az első helyezést a világ leggazdagabb embereinek rangsorában, amikor is vagyona elérte a 104,4 milliárd dollárt. A vagyon naponta 275 millió dollárral gyarapodik.

 

Sanders által Tweetelt videóban ezt azzal vetik össze, hogy az Amazon dolgozóinak élelmiszerkuponokra és állami támogatásra kell támaszkodniuk azért, hogy bdiztosítani tudják megélhetésüket. „Megbundázott gazdagság”-nak nevezi ezt Sanders.

 

10 másodperc alatt több pénzt keres az Amazon tulajdonosa, mint egy alkalmazottja egy egész évben. Ez a 28466 dollár tíz százalékkal alacsonyabb, mint amit más, hasonló cégnél lehet megkeresni. Az Amazon 5,6 milliárdos profitot termelt az Amerikai Egyesült Államokban, miközben jövedelemadót nem fizettek, sőt a Trump-kormány 789 milliós adókedvezményt is biztosított a számukra. Az Amazon több mint 100 lobbistát alkalmaz, az elmúlt évben 13 millió dollárt fektettek be erre a célra, a vállalat 2,8 milliárd dollárt egy luxemburgi adóparadicsomban szeretett volna elhelyezni, de ezt az Európai Tanács illegálisnak nyilvánította.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr6114014872
süti beállítások módosítása