OPULENT

Nyilvános a szupertitkos

2018. június 07. 17:57 - Opulent

maxpixel_freegreatpicture_com-secrecy-top-secret-confidential-private-classified-1726358.jpg

A bolygó legerősebb befolyással rendelkező emberei vesznek részt a rendkívül titokzatos Bilderberg találkozón, ami csütörtökön kezdődik és a legfontosabb aggodalmak megvitatásáról szól. Az ipar, a pénzügy, az egyetemi, a média és politikai vezetők és szakértők részvételével zajló konferenciát ebben az évben Torinóban rendezik meg, csütörtöktől vasárnapig tart.

 

23 ország 23 részvevője megerősítette, hogy részt vesz a Bilderberg konferencián. Az idei évben a vendéglistán olyan nevek szerepelnek, mint Borge Brende, aki a Világgazdasági Fórum elnöke, de a meghívottak között szerepel az Airbus vezérigazgatója, a DeepMind és a Bank Of England igazgatója. A találkozót Henri de Castries francia üzletember vezeti.

 

Az idei évben a konferencián a legfontosabb témákat vitatják meg a résztvevők, amit szerdán nyilvánosságra hoztak és ezzel bepillantást engednek a globális ügyek legsúlyosabb problémáiba.

 

1. Az európai populizmus

2. Egyenlőtlenség kihívásai

3. A munka jövője

4. Mesterséges intelligencia

5. Az Egyesült Államok – a félidős választások előtt

Az Egyesült Államokban az elnök négyéves hivatali idejének közepén tartják a „középidős választásokat”. Ez most 2018-ban esedékes. Megválasztják az Egyesült Államok kongresszusának teljes tagjait, tehát a Képviselőházba 435 képviselőt és a Szenátusban 33 szenátort. Továbbá 34 államban kormányzót választanak. A félidős választásokon általában az történik, hogy az elnök pártja elveszíti a kongresszusban a többséget és gyakran az elnök ellenfelei szereznek hatalmat a törvényhozásban.

6. Szabad kereskedelem

7. Amerikai világvezetés

8. Oroszország

9. Kvantumszámítás

10. Szaud-Arábia és Irán

11. "post-truth"

Valóság utáni politika egy olyan politikai kultúra, amelyben a viták középpontjába érzelmeket helyeznek, figyelmen kívül hagynak ténybeli kérdéseket. Különbözik a hagyományos vitáktól, 2018-tól a politikai kommentátorok számos nemzetben, köztük az Egyesült Államokban és Oroszországban is egyre erőteljesebben fedezik fel ezt a jelenséget. Az Oxfordi Angol Szótár úgy értelmezi, mint olyan helyzet, amikor valakinek a személyes meggyőződését az érzelmek sokkal inkább befolyásolják mint az objektív tények.

 

12. Aktuális események

 

A Bilderberg találkozót 1954-ben alapították azzal a céllal, hogy elősegítsék Európa és Észak-Amerika között a párbeszédet. A résztvevők kétharmada Európából a többi pedig Észak-Amerikából érkezik, negyedük a politika területéről a többiek pedig más területekről.

 

Szólj hozzá!
Címkék: hatalom

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr4114030914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása