OPULENT

Íme! A világ legdrágább kastélya!

2018. június 07. 00:51 - Opulent

affair-affection-afterglow-1021068.jpg

A Francia Riviérán, Saint-Jean-Cap-Ferrat-ban áll a Villa Les Cedres, ami egykor II. Leopold belga király tulajdonában állt, jelenleg a világ legdrágább kastélya, 306 millió fontot vagyis 110 milliárd forintot ér.

A világ legdrágább kastélyát két év alatt két alkalommal is eladták. 1830-ban épült és 1904-ben került a belga király tulajdonába.

A luxus villa 18 ezer négyzetméteres és 35 hektáros parkosított területen áll. 14 hálószobát, olimpiai versenymedencével megegyező méretű medencét, báltermet és 3000 könyvet számláló könyvtárat tartalmaz.

Állítólag, a híresztelések szerint Leopold király úrnőjének eredetei festményei is ott vannak a villában.

A fejedelmi ingatlan 35 hektáros kertjében 15 000 növény, 20 üvegház is megtalálható, természetesen ritka, trópusi növényekkel.

A kastély a Földközi-tengerre néz, a szomszédok a híres zeneszerző Andrew Lloyd Webber és Paul Allen is megtalálhatóak.

Saint-Jean-Cap-Ferrat-ban jelenleg 2000 lakos él, történelme során gyakran vonzotta a hírességeket a világ minden tájáról.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr4814028828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása