OPULENT

915 millió forintot fizetett, hogy Warren Buffettel ebédelhessen!

2018. június 02. 18:37 - Opulent

blur-breakfast-catering-306059.jpg

 

Warren Edward Buffett amerikai üzletember, a Forbes magazin 2008-as listáján ő volt a világ leggazdagabb embere, akkor megelőzte a Microsoft alapító Bill Gatest és a mexikói Carlos Slimet is. Befektetéseivel hatalmas vagyont halmozott fel.

 

 

Egy névtelen vásárló 2,5 millió angol fontot (915 000 000 HUF) fizetett az eBay-en, egy privát ebédre a milliárdos üzletemberrel. Warren Buffet minden évben ad egy privát ebédet a New York-i Smith&Wollensky házban, hogy San Franciscói jótékonysági szervezeteknek gyűjtsön pénzt.

 

A 2,5 millió angol font volt a harmadik legmagasabb ár, amit az elmúlt 19 évben fizettek Warren Buffet személyes ebédjéért. 2012-ben és 2016-ban a rekord ár 3,4 millió volt. Az aukció öt napon keresztül tartott. Az összeget a San Franciscói szegény, hajléktalan és szerhasználók megsegítését szolgálja. Péntek este fejeződött be az aukció, ahol 6 ajánlattevő 136 alkalommal tett ajánlatot.

 

A Gildenak első felesége, Susan mutatta be Warren Buffettet, a Gilde 750 000 ingyenes étkezést tud biztosítani a rászorulóknak, menedékhelyet, HIV és HEPATITIS C teszteket, munkahelyi képzéseket, gyermekgondozási segélyt és iskola utáni programokat tud biztosítani. Karen Hanrahan a Gilde elnöke elmondta, hogy a 2,5 millió font nagyon nagy ajándék a számukra, de nem csak a pénzt, hanem az a tény, hogy Warren Buffett a nevét és a hírnevét adja nekik és ezzel előtérbe helyezi a munkájukat. A Manhattani Smith & Wollensky steak házban a nyertes legfeljebb hét barátjával vacsorázhat együtt Buffettel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr1614019162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása