OPULENT

Zöld McDonald's

2018. június 15. 16:20 - Opulent

shield_advertising_sign_neon_sign_advertising_mcdonalds_neon_green_green_neon-1019101.jpg

 

Az alapító című film, a McDonald's alapításának és terjeszkedésének igaz történetét dolgozza felleg. A film végén az alkotók az alábbi gondolatokat jelenítik meg:

 

A világon semmi sem helyettesítheti a jó öreg kitartást, a tehetség sem. Nincs gyakoribb a tehetséges, ámde sikertelen embernél. A zsenialitás sem. Az el nem ismert zsenialitás közhelynek számít. A műveltség sem, hiszen a világ tele van művelt bolondokkal. Egyedül csak a kitartás és az elszántság bír erővel.

 

 

A McDonald's a világ egyik legnagyobb gyorséttermi hálózat, az éttermek nem a cég tulajdonában állnak, franchise rendszerben működnek, aminek értelmében az éttermeket más vállalkozások hozzák létre és működtetik, a McDonald's cég védjegyei és üzletviteli rendszerének használatára a McDonald's Corporation ad engedélyt ellenérték fejében.

 

Az Egyesült Államokban a nagy gazdasági világválság idején olcsóságának köszönhetően vált népszerű étellé a hamburger. 1940-ben a californiai Monroviában nyitotta meg első McDonald's nevű éttermét Richard és Maurice McDonald. Az ’50-es években a fogyasztás tömegesség vált, a testvérpár Chichago egyik külvárosában nyitotta meg McDonald's gyorséttermét. 1954-ben társult Ray Kroc aki a világ legsikeresebb gyorsétterem-láncává tette az üzletet. Ray Kroc szerepelt a Time 100 Az évszázad legbefolyásosabb emberei összeállításában.

 

A McDonald's britt éttermeiben elhagyja a műanyag szívószálakat, a gyorsétterem lánc naponta 1,8 millió műanyag szívószálat használ az Egyesült Királyságban. A döntés hatással lesz arra az 1361 étteremre, ami az Egyesült Királyságban működik. A változás annak köszönhető, hogy a SumOfUs, ami egy globális érdekérvényesítő szervezet, ami a nagyvállalatok elszámoltathatóságáért, környezetvédelemért és emberi jogokért indít kampányokat felhívta a figyelmet arra, hogy az elhasznált műanyag szívószálak szennyezik az óceánt, károsítják a tengeri madarakat és a tengeri élővilágot.

 

A McDonald's figyelmét közel félmillió ember hívta fel a fenti jelenségre, az aggodalmakat meghallották és 2019-ig kivonják a műanyag szívószálakat. A papír szívószálakat az észak-írországi és walesi szállítóktól fogja a McDonald's beszerezni. Kezdetben csak néhány étterem fogja használni az újrahasznosítható szívószálakat, de 2019 végéig az Egyesült Királyságban megtalálható összes üzlet. McDonald's globális birodalmának más országaiban is kísérleteznek a műanyag szívószálak alternatíváival az Egyesült Államokban, Franciaországban, Svédországban és Norvégiában még ebben az évben tárgyalni fognak a kérdésről.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr8914050710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása