OPULENT

Prémium minőségű hajózás a Balatonon

2018. május 30. 13:27 - Opulent

A Balaton már az ókorban is jelentős szerepet játszott, amit onnan tudunk, hogy a római írók gyakran említik Peiso vagy Pelso néven. Ptolemaiosz kora után Galerius császár a mocsaras partjait lecsapoltatta, hogy a területet művelés alá vonja. Egy római felirat arról is tanúskodik, hogy az ókori rómaiak már hajóztak is a magyar tengeren.

 

balatoni001.jpg

 

A XIX. század végén indultak virágzásnak a fürdők és a nyaralóhelyek. 1847-től járt gőzhajó a Balatonon, a század utolsó évtizedében siófok-füredi vonalon kívül Badacsonytomajra, Almádira is megindult a menetrend szerinti gőzhajó közlekedés.

 

A Balaton azonban a XX. században, az iparosodás következtében indult igazán fejlődésnek, megjelentek a magánvillák és a korszerű nyaralók. Az 1960-as években alakult ki a fürdőélet és a nyaralókultúra. A ’70-es és a ’80-as években nyugati, leginkább német turisták fordultak meg nagy számban a Balatonon.

 

A budapesti Four Seasons public relations menedzsere, Bakos Fanni nyilatkozta, hogy a vendégeik a fővárosban a Dunarama fedélzetén hajózhattak, a Balatonon eddig nem volt partnerük, de hosszas egyeztetés után már erre is tudnak lehetőséget biztosítani.

 

A BALATONI HAJÓZÁS TÖRTÉNETE - VIDEÓ - 

 

A torontói központtal egyeztettek a hajó paramétereiről, logókról, a hotelen keresztül igénybe vehető csomagokról. A Balatonon felső kategóriás vitorláson tudnak hajózni a vendégek, amit 1600 eurótól vagyis ötszázezer forintos napidíjtól kezdődő árakon tudnak igénybe venni.

 

Az árban benne van a budapesti transzfer, a bérleti díj, a sofőr és a kapitány munkája. Friss gyümölcsökkel és behűtött pezsgővel várják a vendégeket, de a hajózás után a környék legjobb éttermeibe is elviszik a vendégeket, az éttermekben fogyasztott ebéd árát, már nem tartalmazza a csomag.

 

balatoni002.jpg

 

komment
Címkék: hajó Balaton

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr8014012740
süti beállítások módosítása