OPULENT

4 hihetetlen nő, akik megelőzték korukat és sikereket értek el.

2018. június 02. 19:07 - Opulent

anna_bissell.jpeg

 

Anna Bissell 1889-ben férje halála után lett a férje által alapított cég vezérigazgatója, ő volt az első női vezérigazgató az Amerikai Egyesült Államokban. Az üzlet szőnyegtisztító vállalat volt és Viktória királynő is rajongója volt. Elkötelezett volt a nyugdíjrendszerek és a munkabiztosítási rendszereknek.

 

 

carro_clark.jpeg

Carro Clark volt az első nő az Amerikai Egyesült Államokban, aki birtokolt és vezetett egy könyvkiadó vállalatot. 1892-ben nyitotta az áruházat. 1900-ban indította el a C.M. Clark Publishing Company-t. Megkereste az abban az időben megtalálható legnagyobb hirdetőtáblát és azon reklámozta a könyvet amit kiadott, az eladások visszahozták a marketing kiadások árát, mert több mint 500 000 példányban vásárolták meg a könyvet.

 

 

madam_cj_walker.jpeg

Madam CJ Walker volt az első önálló női milliomos az Amerikai Egyesült Államokban, felépített egy kozmetikai birodalmat a színes nők számára. Nevéhez fűződik az ügyfelekkel való kapcsolatfelvétel forradalmasítása, zsebből fizette ki az első gyárát és alapított egy iskolát, ahol a márka forgalmazóit készítette fel.

 

 

katharine_graham.jpeg

Aki látta a moziban a Pentagon titkai című filmet, annak nyilvánvalóan ismerős lesz Katharine Graham neve és története. 1972-ben halt meg a férje Phil, aki Katharine apjától kapta a The Washington Post-ot 1948-ban. Férja halála után Katharine vállalta a vezetést. Az ő igazgatása alatt láttak napvilágot a Pentagon ügyiratok és a Watergate botrány hírei, ami Richard Nixon elnök lemondásához vezetett.

Szólj hozzá!
Címkék: gazdag gazdagság

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr5314019204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása