OPULENT

Bepillantás a luxusjachtok világába

2018. szeptember 02. 00:05 - Opulent

A CNN-nek nyilatkozott egy luxusjachtokon dolgozó vezető stewardess

yacht.jpg

 

Francia Riviéra

 

Tudtad, hogy a Francia Riviéra elnevezés egy költőtől, Stéphen Liégeardtól származik? A Földközi tenger partvidékét Marsilletől Mentonig terjedő szakaszát, ami körülbelül 120 kilométer. A riviéra egy olasz szó ami azt jelenti, hogy partvonal. A név az azúros színben csillogó tengerre utal, a költő leleményes elnevezése után. Azúr-partnak is szokták nevezni. Több mint 100 múzeum, 500 művészeti kiállítás, 2 operaház, 25 színház és évente több mint 3000 rendezvény várja az ide érkező millióit. A Francia Riviéra neve összefonódott a gazdagsággal, fényűzéssel.

 

A luxus nem a szegénység ellentéte, hanem az ízléstelenségé.

 

 

Coco Chanel

 

 

 

A Francia Riviéra, az Amalfi-part, Görögország és Dalmácia kikötőit minden nyáron megtöltik a milliárdokat érő luxusjachtok, amelyek sztárokat, az elitbe tartozó üzletembereket, gazdag örökösöket szállítanak, és a róluk gondoskodó személyzet is. A CNN-nek interjút adott egy 25 éves nő aki elmesélte munkatapasztalatait a luxusjachtok világáról.

 

Luxusjacht

 

 

Hét éve luxusjachtokon dolgozó vezető stewardess nyilatkozott arról, hogy milyen feladatai vannak egy-egy utazás során. A jachtokon a személyzet egyszerre látja el a pincér, takarító és esetenként a jógatanári teendőket. Ők felelnek az utasok szórakoztatásáért, a koktélok keveréséért és a furcsábbnál furcsább különleges kérésekért. Egyszer az egyik utas azt kérte tőle, hogy a fürdővizet Fiji ásványvízzel és babaolajjal töltsék fel.

 

Előfordul az is, hogy vintage Hermes táskát vásárol egy utas az interneten az Amerikai Egyesült Államokban, amiért egy magánrepülőgépet küldenek, Monacóból, hogy a hölgy a következő napi gálán, már viselni tudja az egyedi darabot.

 

Folyamatos készenlét, nem sokan bírják

 

Az ilyen pozíciók betöltése során huszonnégy órás készenlétben kell lenniük a dolgozóknak és szabadnapjuk sincsen. Egyedül a fizetés kárpótolja őket, ami 2700 és 9000 dollár közötti összeg, beosztástól és a jacht méretétől függően. Erre jön még rá a borravaló. Kiadással nem kell számolni, hiszen a szállást és az ételt a hajó biztosítja.

 

Mindezzel együtt pszichésen nagyon megterhelő a feszített munkatempó és a folyamatos készenlét. Sokan csak egy évig bírják és azután más területen helyezkednek el.

 

A jachtokon a tulajdonosokon kívül más magas presztízsű vendégek, sztárok is megfordulhatnak. Van úgy, hogy kibérlik vagy kölcsön kapják a milliárdos értékű hajókat.

 

A legtöbb luxusjacht tulajdonos az üzleti életből kerül ki, befektetéseiknek köszönhetően engedhetik meg maguknak a fényűző életet és a fenntartást, amibe bele kell számolni a különleges kívánságokat teljesítő személyzetet is.

 

 

boat-chair-couch-271681.jpg

boat-luxury-river-163236.jpg

daytime-island-luxury-843633.jpg

 

A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia.

 

 

Giorgio Armani

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr1814216793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása