OPULENT

Újra viselték Diana hercegnő tiaréját

2018. június 21. 15:59 - Opulent

diana.jpg

A tiara szó a perzsa tara szóból származik és csúcsos fejdíszt jelent, uralkodók, pápák, előkelőségek megkülönböztetésként és a hatalom jelképeként szokták viselni. Az ókori Mezopotámiában az uralkodók használták fejdíszként, majd Perzsiában szintén az uralkodók és a papok viselték. Az ókori időben még nemezből vagy szövetből készült, ami leginkább egy csúcsos süvegre emlékeztetett. A tizenkilencedik, illetve a huszadik században már csak nők viselték kiegészítőként, a mai időkben már nem csak a nemesek kiváltsága, a szépségkirálynők is tiarát kapnak.

Diana hercegnő unokahúga Celia McCorquodale összeházasodott George Woodhouse-al. A menyasszony egy gyönyörű csipkeruhát viselt és a Spencer család egyik legféltettebben őrzött ereklyéjét is a Spencer tiarát fején viselte a nagy napon. Amikor Diana hozzáment Károly herceghez 1981-ben szintén ezt a gyémántokkal díszített darabot viselte.

diana2.jpg

A fejdíszt már több alkalommal viselte a Spencer család valamelyik tagja és több kiállításon is bemutatásra került. Diana 1997-ben bekövetkezett halála óta senki sem vette fel. Kate Middleton több alkalommal is viselt már Diana hercegnő híres tiarái közül néhány darabot, azonban a Spencer család tiaráját, amiben Diana hercegnő a házasság során volt látható, még nem. A People Magazin szerint a Spencer családban igen nagy gonddal őrzött családi ereklye. 1919-ben került a család tulajdonába, Diana nagyanyja, Lady Cynthia Hamilton kapta meg esküvőjére a korona középdíszét. A többi díszek később kerültek mellé.

Csatlakozz hozzánk a FACEBOOKON!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr8714062895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása