OPULENT

Tévhitek a fogfehérítésről és a fogkövekről

2018. november 02. 18:08 - Opulent

 word-white-vintage-old-advertising-sign-531247-pxhere_com.jpg

A nikotin, a kávé és a vörös bor elszínezi a fogakat ezért a fogfehérítés napjainkra egy igen népszerű szolgáltatás lett. Az esztétikai fogászati eljárás alapja a professzionális fogtisztítás. A fogakat azonban nem csak a sokat emlegetett cigi, kávé színezheti el, hanem az ételfestékek is, bizonyos gyógyszerek, mint például a penicillin vagy egyes nyomelemek, a túl sok fluorid.

Tévhitek a fogfehérítéssel kapcsolatban

 

A fogfehérítő fogkrémmel megoldható a fogfehérítés

 

TÉVHIT!

machine-toy-figurine-action-figure-smurf-toothbrush-1025485-pxhere_com.jpg

 

A fogfehérítő fogkrém nem egyezik a fogfehérítéssel. Ezek a fogkrémek ugyan eltávolítják a teázás, kávézás, dohányzás nyomait, de a fogak színét nem fehérítik.

 

Elterjedt az a tévhit, hogy a fogfehérítés során roncsolódnak a fogak.

 

TÉVHIT!

 

hand-mouth-human-body-organ-teeth-tooth-610535-pxhere_com.jpg 

 

A tévhit arról szól, hogy a fogfehérítés során a fogzománc sérül. Az igazság az, hogy a fehérítő gél nem jut be a fog szerkezetébe, helyette az elszíneződést világosítja ki, az eljárás során a fogzománc nem roncsolódik.

 

Fogfehérítés után többé soha nem ihatunk kávét vagy bort.

 

TÉVHIT!

 

A fogászok szerint a fogfehérítés után pár napig kerülnünk kell az erősen foltosító ételeket és italokat, a vörösbort, a kávét, a teát, a szénsavas italokat, narancslét vagy bármit ami egy fehér pólót megfog. Ha igaz lenne, hogy soha többé nem ihatunk, senki nem használná.

 

Fogfehérítés során a koronát és a tömést is fehérítjük.

 

TÉVHIT!

 

Az igazság az, hogy a koronára és a tömésre a fehérítő nem hat ezért azt szokták javasolni, hogy még a kerámiahéj feltétele előtt végeztessük el a fehérítő kezelést.

 

A fogaink színét örököljük, azt nem lehet megváltoztatni.

 

TÉVHIT!

 

Ami részben igaz is lehet, tehát a fogaink színe lehet örökölt tulajdonság. Azért soroltuk azonban mégis a tévhitek közé, mert azt a tartalmat közvetíti, hogy nem tehetünk semmit a fogaink színével kapcsolatban, ami nem igaz. Valóban örököljük a fogszínt, azonban tudunk tenni azért, hogy világosabbak legyenek a fogaink.

 

A fogkő

 

A fogkövek súlyos problémákhoz vezethetnek, az ínyvérzés, a kellemetlen szájíz és szájszag mind a kellemetlen következményei lehetnek. Ezzel a problémával érdemes szakemberhez fordulni és segítségét kérni.

 

A fogak felszínén megtapadó ételmaradványok, baktériumok hozzák létre a dentális plakkot, amit más néven foglepedéknek is hívnak. A laikusok is képesek arra, hogy megkülönböztessék a gondosan tisztított fehér fogakat azoktól a fogaktól, amelyet plakk borít.

 

Amennyiben nem alaposan tisztítjuk a fogainkat és fogorvostól sem kapunk segítséget, a plakk sárgássá, barnássá változhat, mivel a nyálban található ásványi anyagok beépülnek a lepedékbe és létrehoznak egy kőszerű réteget, ami maga a fogkő.

 

A fogkövet a hagyományos fogmosással már nem lehet eltávolítani, ami azért nagyon nagy probléma, mert a fogkő nemcsak esztétikai értelemben zavaró, hanem fogágybetegségek elindítója is lehet.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr1114340093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.