OPULENT

Fejfájás a Wall Streeten

2018. június 16. 21:26 - Opulent

action-america-architecture-378570.jpg

Május 30-án mutatták be az Egyesült Államokban a 2007-2009-es pénzügyi válság után bevezetett VOLCKER RULE tervezett módosítását, amelynek az a célja, hogy megkönnyítse a megfelelést számos vállalkozás számára. A Wall Street már régóta panaszkodik arra, hogy a szabály nagyon összetett és nagyon szubjektív. A VOLCKER RULE a 2010-es DODD-FRANK fogyasztóvédelmi törvény része. Az amerikai közgazdász és az Egyesült Államok Szövetségi Pénzügyi Tanácsának elnöke Paul Volcaker-ről elnevezett törvény megtiltja a bankoknak a saját számlás kereskedést. A szabály részletesen előírja, hogy egy bank kereskedelmi osztályán milyen típusú és milyen kockázatú pénzügyi termék lehet.

A Republikánusok kezdetben üdvözölték a javaslatot, mint egy régóta várt lépést. A 494 oldalas konzultáció áttanulmányozása után a pénzügyi ágazat vezetői szerint új fejfájást okozhat a nagy bankok számára, mivel megtilt olyan hosszú távú befektetéseket is, amik eddig nem tartoztak a szabály alá.

 

A VOLCKER RULE átírásával Donald Trump elnök reméli a fellendülést, a bankok hiteleinek kihelyezését a gazdaság növekedését. A szabályozók azt mondták, hogy nyitottak arra, hogy visszajelzéseket kapjanak a tervezett finomításokról. Rajtett kockázatok vannak a bankszektor komplex pénzügyi újraszabályozásában, amelyek új problémákkal és költségekkel járnak. Cliff Stanford az Alston & Bird ügyvédi irodától azt mondta, hogy a szabályozás megváltozása önmagában költségeket rónak ki.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Wall Street

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr5314052824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása