OPULENT

Egymilliárdos luxushotel

2018. június 15. 14:52 - Opulent

 

Makaó Kína délkeleti partján fekszik, területe akkora, mint egy átlagos Budapesti kerület nagysága, lakossága viszont Budapest lakosságának harmadával egyezik meg, a világ legsűrűbben lakott területe. A volt portugál gyarmat felett 1999-óta Kína gyakorolja a szuverenitást Makaó felett, így Kína egy különleges közigazgatási területének számít. Mivel mezőgazdasági termelése jelentéktelen és természeti kincsekkel nem rendelkezik az élelmiszert, a vizet és az építőanyagot Kínától szerzi be. Az épületektől egészen a konyha művészetig megfigyelhető a portugál és a kínai kultúra egy különleges együttélése.

 

1987. április 13-án állapodott meg Portugália és Kína abban, hogy a terület újra kínai fennhatóság alá kerül még 2000 előtt. A Hongkongi egy ország, két rendszer elvéhez hasonló különleges igazgatású területként. Nagy fokú autonómiával rendelkezik hiszen a kapitalista gazdasági és társadalmi berendezkedés fennmaradt, megmaradt önálló valutája és a központi kormány nem vet ki adókat Makaó területére. Az érvényben lévő törvényei változatlanok maradtak, saját törvényhozói, végrehajtói és független bírósági rendszerrel rendelkezik. Kína bejelentette, hogy szocialista gazdaságával nem avatkozik be, a makaói viszonyokba, a külügy és a hadügy kivételével mindenben a legnagyobb szabadságot biztosítja.

 

Ázsia igazi építészeti különlegessége lesz a Zaha Hadid által tervezett egymilliárdos luxusszálloda, amit Morpheus Hotelnek neveztek el. A hotelben kaszinó fog üzemelni és igazi, prémium minőségű pihenést kínál vendégeinek, akiknek a megszokottnál kicsit mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk. A Morpheus egy igazi építészeti ikon, a luxusszállodában 772 szoba található meg. A befektetési vállalat ügyvezető igazgatója Grant Govertsen elmondása szerint harminc-negyven százalékos bevételnövekedésre számítanak az új szálloda megnyitása után.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr3014050550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása