OPULENT

A legköltségesebb válás

2018. június 07. 01:20 - Opulent

architecture-art-decoration-1040626.jpg

A legköltségesebb válás középpontjában egy 500 millió dolláros jacht áll, ami az orosz milliárdos Farkhad Akhemedov és/vagy válófélben lévő feleségének tulajdona.


A Luna nevű luxus jacht gyógyfürdővel, úszómedencével van felszerelve, két helikopterrel és 18 férőhellyel rendelkező szobával, sokkal inkább lehet nevezni egy úszó luxus villának mint jachtnak.


A Luna most mozdulatlanul áll Dubaiban egy száraz dokkban. Farkhad Akhmedovot, egy orosz milliárdos aki 1990-es évek óta Angliában él és 646 millió dollárt fizetett ex-feleségének. Mindez nem győzte meg a bíróságot és elrendelte, hogy Akhmedov az 500 millió dollárra becsült jachtot adja át feleségének, ami azóta karbantartás céljából a dubai hatóságok felügyelete alá került.


A jachtot Dubaiban le akarták foglalni, de Akhmedov és ügyvédje kérelmet nyújtott be, azzal érveltek, hogy a jacht sorsát egy dubai bíróságnak kell eldöntenie a saria törvényei alapján. Ez a kérelem még mindig függőben van.


A jogi szakértők szerint Akhmedov úgy számolt, hogy az esélyei jobbak, ha a saria alapján döntenek, különös tekintettel arra, hogy felesége keresztény, aki elismeri a hűtlenséget a házasságban, míg a brit bulvárlapok szerint Akhmedov gyakorló muzulmán. Volt felesége nyilatkozta a sajtónak, hogy együttélésük alatt soha nem látta férjét mecsetbe menni vagy imakönyvre térdelni.



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr9514028838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása