OPULENT

Több mint 1000 képet gyűjtöttek össze a Prada divatbemutatóiról

2018. május 31. 19:52 - Opulent

prada_boutique_at_the_galleria_vittorio_emanuele_ii_in_milan_italy.jpg

 

Amikor a Prada márkanév szóba kerül nem lehet nem gondolni a Meryl Streep és Anne Hathaway főszereplésével készült Az ördög Pradát visel című filmre. Mára már legendává vált az a történet, hogy Robert De Niro amikor a Taxisofőr szerepére készült, azért, hogy hitelesen tudja játszani a karakterét valóban taxisofőrként vállalt munkát. A helyzet ennél egy kicsit bonyolultabb, mert Olaszországban a filmművészet nagyágyújával Bernaldo Bertoluccival dolgozott együtt a Huszadik század című filmben, majd amikor egy pénteki napon befejezte a forgatást Olaszországban, repülőre ült és New Yorkban pedig egyenesen egy taxis céghez ment, munkáért.

 

Tudtad, hogy...

 

  • ...Anne Hathaway is ezt tette, hogy tökéletesen jelenjen meg a filmvásznon a karaktere, gyakornokoskodott a Christie's aukciósházban?

meryl.gif

 

  • ...azt a jelenetet, amelyben Meryl Streep által alakított Miranda az asztalra dobja a kabátját harmincszor fel kellett venni, mert Meryl Streepnek soha nem sikerült eldobnia az asztalig?

meryl2.gif

 

  • ...Meryl Streep lánya, Mamie Gummer statisztált a filmben, egy pultost alakított a Starbucksban, de végül kivágták a filmből a jelenetét?

meryl3.gif

 

 

A Prada olasz divatház, amely luxus színvonalú ruhákat, bőrből készült kiegészítőket, cipőket, táskákat tervez és gyárt. Sokak számára státusszimbólumot jelentenek drága, jó minőségű termékei.

 

Még a XX. század elején, 1913-ban Mario Prada alapította Milánóban a Fratelli Prada vagyis Prada testvérek nevű bőráru üzletet. Saját készítésű bőrműves termékeket és Angliából importált utazóládákat, kézitáskákat forgalmaztak. Mario fiát Albertót apja halála után már nem érdekelte a divatház, ezért annak vezetését feleségére bízta. Később a lányuk Miuccia Prada vette át a vezetést. Miuccia Prada 1979-ben tervezett egy vízhatlan hátizsákot abból a fekete nejlonból, amivel nagyapja az utazóládákat borította.

 

A táskák drágák voltak és a Prada márkanevet egyáltalán nem reklámozták a sikerre így várni kellett. 1985-ben piacra dobtak egy egyszerű fekete nejlon táskát, ami azonnal slágertermék lett. Ebben az évben a Prada megjelent Firenzében is és elkezdett terjeszkedni külföldön. Üzleteket nyitottak Párizsban, Madridban és New Yorkban. 1989-ben debütált a divatház ruha kollekciója, amivel a Prada a divat világ élmezőnyébe tört luxusminőségű alapanyagaival, egyszerű vonalú, alapszínekből tervezett darabjaival. A New York-i Vogue online felületén összegyűjtötte a Prada '90-es években tartott bemutatóiról készült több mint 1000 képet.

 

1992-ben azt mondta Miuccia Prada a Vogue-nak: "Szeretem összekötni a jövővel a multat".

 

1993-ban New York-i tervezőket a rock kerítette hatalmába, ezt a hangulatot Miuccia Prada is érezte.

 

1994-es kollekcióban egyenruhák, katonai stílus is megjelent.

 

1995-ben nejlon felhasználásával megújította a klasszikus viseletet.

 

1996-ban megjelentek a Prada kollekciójában az olyan színek, mint az avokadó vagy az iszapbarna.

 

1997-ben "minden a könnyedségről szólt".

 

1998-ban Miucca Prada a ruhákkal kapcsolatban minimalista hangulatba került, nem úgy a lábbelikkel...

 

1999-es előadásban sportos megjelenés került a színpadra.

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://opulent.blog.hu/api/trackback/id/tr8614015662
süti beállítások módosítása